Petak, 23. veljače 2024.

Hrvači Podravke osvojili četiri naslova prvaka Hrvatske

Iz 30 hrvatskih klubova okupilo se 280 hrvačica i hrvača, a među njima bilo je i 13 iz Podravke od kojih je 10 osvojilo medalje

- Oglas -

Članovi Hrvačkog kluba Podravka iz Koprivnice ostvarili su lijep uspjeh na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom u Vrbovcu.

Iz 30 hrvatskih klubova okupilo se 280 hrvačica i hrvača, a među njima bilo je i 13 iz Podravke od kojih je 10 osvojilo medalje.

MLAĐE DJEVOJČICE POČETNICE (2012. – 2014.)

- Oglas -

U ovom uzrastu nastupile su dvije djevojčice. Sigrid Zobundžija hrvala je u kategoriji do 28 te je osvojila treće mjesto. Isti uspjeh ostvarila je i Mia Posavec no u kategoriji do 49 kilograma. Ekipno cure su u svojem uzrastu zauzele 8. mjesto.

MLAĐI DJEČACI POČETNICI (2012. – 2014.)

Uzrast mlađih dječaka donio je tri nove medalje. Samuel Zobundžija nastupio je u kategoriji do 30 kilograma. Samuel je krenuo odlično u natjecanje i s dvije pobjede došao do polufinala, da bi na kraju osvojio treće mjesto.

U kategoriji više odnosno do 33 kilograma nastupio je Jakov Batak koji uz tri odlične pobjede stiže do finala. Njegova finalna borba bila je neizvjesna do samoga kraja i prilikom rezultata 21:21 uspijeva tuširati svojeg protivnika i osigurati si naslov prvaka.

U kategoriji do 36 kilograma nastupio je Petar Belušić koji također stiže do finala, no u finalnoj nažalost gubi i osvaja vrlo dobro drugo mjesto.

- Oglas -

U uzrastu mlađih dječaka nastupili su još Leo Sabolović i Leon Barešić. Oba hevača borili su se u kategoriji do 44 kilograma, no ostali su bez plasmana.

Ekipno su Podravkini mlađi dječaci ostali korak do najvišeg postolja, smjestili su se na izvrsno drugo mjesto.

STARIJI DJEČACI POČETNICI (2010. – 2011.)

U uzrastu starijih dječaka sva tri predstavnika Podravke okitila su se medaljama. Najuspješniji od njih bio je Noa Kralj koji je nastupio je u kategoriji do 44 kilograma. Noa je u svojoj kategoriji ostvario tri pobjede i osvojio prvo mjesto.

Nešto manje uspješan bio je Leon Penezić u kategoriji do 54 kilograma. Leon je kroz dvije borbe također stigao do finala, no u toj posljednoj borbi gubi na bodove 8:10 te se smješta na vrlo dobro drugo mjesto.

Posljednji natjecatelj u ovom uzrastu bio je Nikola Vlahović koji je hrvao u kategoriji do 40 kilograma. Nikola je uz omjer dvije pobjede i jedan poraz osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Ekipno su stariji dječaji bili peti.

JUNIORI (2003. – 2006.)

Od trojice koja su nastupila, dvojica su osvojili naslove prvaka Hrvatske. Borna Ljubić hrvao je u kategoriji do 61 kilograma i svoje natjecanje odradio je na najbolji mogući način. Borna je s tri odlične pobjede došao do novog naslova i zlatne medalje.

Na isti način odnosno kroz tri pobjede do naslova je stigao i Josip Benko. Josip je nastupio u kategoriji do 86 kilograma i bez ijednog izgubljenog tehničkog boda također se popeo na najviše postolje.

Bez plasmana je ostao teškaš Karlo Mijatović. Karlo je ovoga puta imao dosta težak ždrijeb te nije uspio upisati pobjedu.

Iako u smanjenom broju, juniori Podravke ekipno su se smjestili na vrlo dobro peto mjesto.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti