Utorak, 21. svibnja 2024.

Koprivnički izviđači na memorijalu ‘Nitko da ne dođe, do prijatelj drag’ skuhali najbolji gulaš

Na susretu se okupilo 250 izviđača, i to iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca, Svetog Martina pod Okićem, iz više zagrebačkih udruga te domaćini, velikogorički izviđači

- Oglas -

Članovi Odreda izviđača Kamengrad iz Koprivnice sudjelovali su protekle subote u Velikoj Gorici na 12. memorijalu ‘Nitko da ne dođe, do prijatelj drag’.

Riječ je o memorijalu koji se u organizaciji Turopoljske udruge Tur održava u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu, nekadašnjeg izviđačkog voditelja i branitelja koji je domovinu branio u Vukovaru te je kao ranjenik pogubljen na Ovčari.

Izviđačke igre
Izvor fotografije: Odred izviđača Kamengrad

Na susretu se okupilo 250 izviđača, i to iz Bjelovara, Koprivnice, Karlovca, Svetog Martina pod Okićem, iz više zagrebačkih udruga te domaćini, velikogorički izviđači.

- Oglas -

Osim u natjecanja u raznim disciplinama, izviđači su odmjerili snage i u spremanju gulaša koji su imali prilike kušati posjetitelji.

Također, posjetitelji su ih nagradili dobrovoljnim prilozima koje su izviđači iz Velike Gorice odlučili donirati SOS Zajednici mladih Velika Gorica koja u sastavu dječjeg doma – SOS Dječje selo Lekenik brine o dobrobiti mladih lišenih adekvatne roditeljske skrbi i njihovom životnom osamostaljivanju.

Dragovoljnim prilozima prikupljeno 417 eura.

Priprema gulaša
Izvor fotografije: Odred izviđača Kamengrad

Gulaš izviđača je kušao i ocijenio kulinarski majstor Tomislav Špiček, no pobjednika je ipak odlučilo petero mladih iz SOS Zajednice mladih Velika Gorica.

Tako su najbolji gulaš, prema njima skuhali izviđači Odreda Kamengrad iz Koprivnice.

- Oglas -
Priprema gulaša
Izvor fotografije: Odred izviđača Kamengrad

Koprivnički su izviđači osvojili prva dva mjesta u kuhanju, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Svetog Martina pod Okićem.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti