Subota, 3. prosinca 2022.

Hrvačica Podravke Lana Nogić osvojila treće mjesto na Trofeju Jadrana

Želimo naglasiti kako su oba naša predstavnika još uvijek kadeti te da su po prvi puta nastupili na međunarodnom turniru za uzrast juniora no pokazali su da i u tom uzrastu mogu itekako konkurirati, poručuju iz HK Podravka

Preporučujemo

Članovi Hrvačkog kluba Podravka Lana Nogić i Josip Benko nastupili su na UWW turniru ‘Trofej Jadrana’ u Poreču, na kojem se okupilo oko 160 hrvača i hrvačica iz 15-ak zemalja.

Lana je nastupila u kategoriji do 57 kilograma, te je ostvarila jednu pobjedu i dva poraza, izvijestio je HK Podravka.

”Lana je započela natjecanje s pobjedom protiv vrlo kvalitetne predstavnice mađarske 11:0, no nakon toga vrlo nespretno gubi od predstavnice Srbije na početku prve runde tušem te u posljednjoj borbi ponovno gubi od predstavnice Švedske tehničkim tušem na sredini druge runde. S obzirom na to da je mađarska predstavnica ubilježila pobjedu protiv predstavnice Srbije, Lani je s ovim omjerom pobjeda i poraza na kraju pripalo treće mjesto i brončana medalja”, ističu u klubu.

Josip Benko nastupio je u kategoriji do 87 kilograma. U prvoj borbi ponovno je pobijedio svojeg reprezentativnog kolegu na bodove (8:2), dok u sljedećoj borbi gubi također na bodove od predstavnika mađarske (5:0).

Kako mađarski predstavnik nije stigao do finala Josip je tako izgubio šansu da se dalje bori kroz repasaž za brončanu medalju i ovoga puta završava svoje natjecanje diobom šestog mjesta.

”Želimo naglasiti kako su oba naša predstavnika još uvijek kadeti te da su po prvi puta nastupili na međunarodnom turniru za uzrast juniora no pokazali su da i u tom uzrastu mogu itekako konkurirati. Po završetku turnira Lana ostaje u Poreču kako bi odradila sedmodnevne specifične pripreme, dok će Josip nastaviti svoje treninge u zagrebačkom Metalcu”, poručuju iz HK Podravke.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti