Četvrtak, 16. rujna 2021.

Hrvatska od subote cijela ‘zelena’ na slovenskoj epidemiološkoj listi

Slovenski državljani i turisti prilikom povratka moći će ulaziti u Sloveniju bez dodatnih epidemioloških uvjeta

Preporučujemo

Slovenska vlada cijelu je Hrvatsku u srijedu stavila na takozvanu zelenu listu, što znači da će slovenski državljani i turisti prilikom povratka ulaziti u Sloveniju bez dodatnih epidemioloških uvjeta, no ta odluka važi tek od subote 3. srpnja do zaključno 11. istog mjeseca, objavljeno je u Ljubljani.

Slovenski državljani i oni s boravištem u Sloveniji moraju prilikom ulaska u Sloveniju iz države na zelenoj listi pokazati dokaz da su prije ulaska najmanje pet dana boravili na području koje je u ‘zelenom’, na primjer plaćeni račun za smještaj, prijava boravišta, poziv na neki posebni događaj i drugo.

Taj dokaz boravka od pet dana osoba mora imati samo za razdoblje od odlaska iz Slovenije do povratka, a ona koja boravi u inozemstvu u zelenom području treba slična potvrdu samo za razdoblje koje nije provela u Sloveniji.

Bez takvog dokaza putnici pri povratku u Sloveniji riskiraju da im se odredi karantena ili obvezujući negativan test jer će se smatrati da su boravili u epidemiološki nesigurnom području sa ‘crvene’ liste.

Na novoj zelenoj listi Slovenije su prema novom rangiranju još i Njemačka, Švicarska i Crna Gora.

Najnovije objave