Subota, 18. svibnja 2024.

Hrvatska osvojila srebro na Mediteranskim igrama

Velika je stvar što je u Alžiru ujedno proširen krug kandidatkinja za reprezentaciju, a izbornik je iz prve ruke vidio na koje igračice može ozbiljno računati

- Oglas -

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskim igrama u Alžiru.

U finalnom susretu odigranom u srijedu u Oranu reprezentacija Španjolske ostvarila je pobjedu rezultatom 29:25, poluvrijeme 17:13.

Najefikasnija je bila Katarina Pavlović s devet pogodaka.

- Oglas -

Bez obzira na poraz u finalu, naše su rukometašice predvođene izbornikom Nenadom Šoštarićem i pomoćnicom Snježanom Petikom ostvarile velik uspjeh.

Bilo je to treće finale turnira rukometašica za Hrvatsku na Mediteranskim igrama dosad, ostali smo na jednom zlatu, a od danas imamo dva srebra.

Velika je stvar što je u Alžiru ujedno proširen krug kandidatkinja za reprezentaciju, a izbornik je iz prve ruke vidio na koje igračice može ozbiljno računati.

– Utakmica finala sa Španjolskom je počela lošije po nas, u prvih par minuta primili smo tri, četiri gola tako da smo odmah bili prisiljeni zvati time-out. Odigrali smo jednu hrabru utakmicu, jednu dobru utakmicu koju su na kraju odlučili detalji, vezani prije svega uz fizičku pripremu. Ne treba zaboraviti da je Španjolska imala 18 dana priprema za ove Mediteranske igre, a mi smo imali samo pet dana priprema, i dobro, u nekim detaljima to je i presudilo. Mogu samo reći da sam izuzetno ponosan na ove cure, na sve ono što su podnijele u ovih 20 dana, od Preloga pa preko Alžira, onog prvog dijela pa sad i sela te utakmica. Mi ni najmanjih problema s njima nismo imali, ponašale su se onako kako se trebaju ponašati igračice koje zastupaju Hrvatsku. Dale su sve od sebe i postigli su ono što je malo tko očekivao. Došli smo do finala i u tom finalu se definitvno nismo osramotili. Odigrali smo jako, jako dobru utakmicu. Tih par profulanih šuteva i tehničkih greškica su nas doveli u situaciju da izgubimo, to ništa ne znači. Mi smo na ovom turniru pokazali da Hrvatska ima budućnost, da Hrvatska ima srce, da je ovo ipak većina igračica koje uobičajeno nemaju šansu igrati za Hrvatsku, ali svaka od njih je pokazala srce i ogromnu želju da u budućnosti bude dio onoga što se zove hrvatska reprezentacija – rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti