Ponedjeljak, 20. ožujka 2023.

Hrvatska u samom vrhu europskih zemalja po kvaliteti života

Istraživanje je otkrilo da je Hrvatska peta zemlja po kvaliteti života i razumnih troškova života, ali Hrvati se s ovime ne slažu, barem sudeći po komentarima

Preporučujemo

Studija koju je proveo američki istraživački blog ‘My Dolce Casa’, o selidbi, životu i umirovljenu u inozemstvu, otkrila je koje zemlje u Europi nude kombinaciju izvrsne kvalitete života i razumnih troškova života. Istraživanje je otkrilo da je Hrvatska peta zemlja po kvaliteti života i razumnih troškova života, ali Hrvati se s ovime ne slažu, barem sudeći po komentarima.

Istraživači su koristili formulu koja je uzela u obzir najniže troškove života i najvišu kvalitetu života, a Hrvatska je prema toj formuli završila na visokom petom mjestu.

“Hrvatska ima nisku ocjenu troškova života i znatno iznad prosječnu ocjenu kvalitete života, čime nudi izvrstan životni stil po razumnoj cijeni”, otkrilo je istraživanje, piše Croatia Week, a prenosi Zagorje International.

Rang lista 15 najboljih zemalja u Europi za život u 2023. godini izgledao ovako:

 1. Španjolska
 2. Portugal
 3. Nizozemska
 4. Slovenija
 5. Hrvatska
 6. Finska
 7. Češka
 8. Estonija
 9. Litva
 10. Austrija
 11. Njemačka
 12. Luksemburg
 13. Slovačka
 14. Švedska
 15. Poljska

Iako je Hrvatska zauzela jako visoko mjesto, Hrvati se s ovom ljestvicom uopće ne slažu, a svoje nezadovoljstvo izrazili su u komentarima. Pa je tako jedan osoba napisala: “Većina Hrvata ne slažu se s ovime. Puno ljudi radi u EU, daleko od kuće kako bi osigurali normalan život. Političari su sve uništili“, dok je druga nadodala: “U isto vrijeme: Hrvatska je najgora zemlja za zaposlenje. Prosječna plaća jedva pokriva osnovne životne troškove“. Mnogi su poručili da ovo vrijedi samo za osobe koje su si osigurale inozemnu mirovinu: “Naravno da je, s mirovinom zarađenom u zapadnim zemljama“ te „Vjerujem da se ovo istraživanje odnosi na američku mirovinu u Europi“, donosi Večernji list.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti