Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

Hrvatski nogometni savez donirao bolnici u Varaždinu 200.000 kuna

Ravnatelj Kudelić je rekao da će donirana sredstva biti iskorištena za nabavku potrebne opreme za liječenje COVID-19 bolesnika

Preporučujemo

Hrvatski nogometni savez (HNS) donirao je Općoj bolnici Varaždin 200.000 kuna, a ravnatelja bolnice Nenada Kudelića o tome je u ponedjeljak izvijestio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Sa Šukerom su bili i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

Ravnatelj Kudelić je rekao da će donirana sredstva biti iskorištena za nabavku potrebne opreme za liječenje COVID-19 bolesnika. Dodao je da varaždinska bolnica i dalje ima porast broja hospitaliziranih bolesnika koji su sve mlađi sa sve težom kliničkom slikom.

“Trenutno se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, na tri različite lokacije, nalazi 231 bolesnik koji boluje od koronavirusa. 22 pacijenta se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, a 21 od njih je na respiratoru. U posljednjih 24 sata umrlo je devetero osoba od posljedica koronavirusa”, rekao je Kudelić.

U varaždinsku Opću bolnicu došlo dodatnih osam medicinskih sestara

U suradnji s Ministarstvom zdravstva u ponedjeljak je u Opću bolnicu Varaždin došlo dodatnih osam medicinskih sestara za rad u jedinicama intenzivnog liječenja. Četiri su sestre iz pulske bolnice, a po dvije iz zadarske i zagrebačkog KBC-a Rebro.

Predsjednik HNS-a Šuker naglasio je da zdravstveni radnici od prvog dana COVID-a mukotrpno riskiraju svoje živote. Dodao je da s 200.000 kuna HNS pomaže varaždinsku bolnicu, kao i pet hrvatskih bolnica ranije.

Horvatić je podsjetio da je varaždinska bolnica zbog aktualne situacije s kornavirusom pod velikim pritiskom te je HNS odlučio pomoći.

- Advertisement -

Najnovije objave