Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Hrvatski rukometni savez poslao znakovitu poruku: izbornika Horvata čeka otkaz?

Horvat nakon pobjede nad Bahreinom u Malmoeu nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije, samo je pred kamerama RTL-a otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika HRS-a

Preporučujemo

Hrvatski rukometni savez nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom, oglasio se HRS nakon što je hrvatska rukometna reprezentacija osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale, stoji u priopćenju HRS-a, koja je svojevrsna najava otkaza izborniku Hrvoju Horvatu.

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav HRS-a ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija upravni odbor HRS-a.

Hrvatsku deveto mjesto vrlo vjerojatno vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, za konačnu potvrdu ulaska u kvalifikacije za OI u Parizu 2024. trebat će pričekati iduće Europsko prvenstvo i iduće Afričko prvenstvo.

Horvat nakon pobjede nad Bahreinom u Malmoeu nije želio odgovoriti na pitanje o mogućoj ostavci. Točnije, samo je pred kamerama RTL-a otvarao usta glumeći da odgovora na pitanje ima li podršku čelnika HRS-a.

Hrvoje Horvat je na mjestu izbornika naslijedio Linu Ćervara nakon neuspjeha na prošlom SP-u u Egiptu 2021. Nije uspio proći u kvalifikacijama za OI u Montpellieru, Hrvatska je na EURU prošle godine bila je osma, a na mundijalu 2023. godine osvojila je devetu poziciju. Prije SP-a Horvat je postao trener njemačkog Wetzlara.

Kao favorit za Horvatova nasljednika navodno se ističe bivši kapetan Hrvatske Goran Perkovac, zlatni olimpijac iz Atlante, koji je dosad vodio niz švicarskih i njemačkih klubova te grčku i švicarsku reprezentaciju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti