Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Izbornik naših rukometaša Hrvoje Horvat nagovijestio odlazak s klupe reprezentacije!?

S jednim porazom odeš doma, deveti si. Jednostavno se treba poklopiti više toga. Treba imati i sreće, koju nismo imali. Nisam tu bitan ja. Moramo gledati kako ići dalje - zaključio je Horvat sa suzama u očima

Preporučujemo

Hrvatski rukometaši uvjerljivom pobjedom zaključili su nastup na Svjetskom prvenstvu. Ekipa Hrvoja Horvata, nakon lošeg prvog poluvremena, pobijedila je ipak Bahrein uvjerljivim rezultatom – 43:32 (17:16).

Primarni cilj na ovom Svjetskom prvenstvu bilo je četvrtfinale, a to se nije ostvarilo. Sa samo jednim porazom, ali onim bolnim protiv Egipta, sve je palo u vodu.

– Rezultat prvog poluvremena sve govori. Računali smo imati 7-8 razlike i loviti gol-razliku u nastavku. Drugo poluvrijeme je bilo bolje. Suci su Bahreinu puštali duge napade, radili su nam probleme u obrani 1 na 1. Ostavili smo sve na terenu. Napadački je ovo bila dobra utakmica, u obrani smo prvo poluvrijeme morali odigrati bolje – rekao je nakon utakmice izbornik Hrvoje Horvat.

Utješno je što je Hrvatska ovom pobjedom gotovo sigurno osigurala nastup na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

– Ostvarili smo te kvalifikacije. To je sigurno nešto što nam je bilo u viziru. Izuzev prve utakmice, odigrali smo dobar turnir. Pokazali smo 5-1 zonu, teško ju je igrati, igrači nisu odrasli na njoj. Dugoročno, to nas može vratiti u vrh. Još sam Ivanu obećao neke stvari, pa ne bih htio pričati o budućnosti – dodao je.

Hoće li ostati izbornik?

– Trenutno, jedva čekam da vidim obitelj pa ćemo vidjeti što će biti. Što sam obećao Ivanu Baliću? Preintimno je, neću to komentirati…

U trenutku kada ga je Ines Goda Forjan, novinarka RTL Televizije, upitala ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza u nastavku mandata, Horvat je nešto govorio, no to se nije čulo u eteru.

– Ništa vas nisam čula – rekla mu je novinarka RTL-a.

– Što, bila je neka greška? Odgovorio sam vam… – odvratio je Horvat.

Izbornik nije htio u mikrofon ponoviti što je prvotno rekao o podršci čelnika HRS-a, već je nastavio s odgovorom na pitanje da nakon 15. i 8. mjesta na zadnja dva velika natjecanja na kojima je Hrvatska nastupila, sad imamo i deveto mjesto.

– Mi želimo igrati i boriti se za medalju. Vidjeli ste i sami koliko nas dijeli od borbe za medalju. S jednim porazom budeš deveti i ideš kući. Treba tu i malo sreće, ovo je prvenstvo nismo imali. Nisam tu bitan ja. Moramo gledati kako ići dalje – zaključio je Horvat s, dojam je, suznim očima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti