Srijeda, 4. listopada 2023.

Hrvoje Kolarić odlazi iz Belupa, Tihomir Heđever i Marko Đerek ostaju članovi uprave

Predsjednica nadzornog odbora Belupa Martina Dalić najavila je skorašnje imenovanje novog predsjednika uprave, a dotad Tihomir Heđever i Marko Đerek, kao članovi uprave, nastavljaju voditi Belupo

- Advertisement -

Nadzorni odbor Belupa imenovao je nove članove uprave, Tihomira Heđevera i Marka Đereka, i to na mandat od tri godine. Dosadašnji predsjednik uprave Hrvoje Kolarić, s istekom mandata, napušta Belupo.

Predsjednica nadzornog odbora Belupa Martina Dalić najavila je skorašnje imenovanje novog predsjednika uprave, a dotad Tihomir Heđever i Marko Đerek, kao članovi uprave, nastavljaju voditi Belupo.

Martina Dalić zahvalila je Hrvoju Kolariću na godinama predanosti i posvećenosti rastu i razvoju kompanije na dobrobit njezinih zaposlenika i dionika i zaželjela mu puno uspjeha u nastavku karijere.

- Advertisement -

Hrvoje Kolarić bio je predsjednik uprave Belupa od 2012. godine i dao je velik doprinos razvoju Belupa i širenju njegova poslovanja. U tom su razdoblju izgrađene i opremljene dvije tvornice, krutih te polukrutih i tekućih oblika lijekova, vrijedne 535 milijuna kuna. Zahvaljujući toj, tada najvećoj greenfield investiciji u Hrvatskoj, otvoreno je 200-tinjak novih radnih mjesta.

Tihomir Heđever u Belupu je na poziciji člana uprave od svibnja 2020. zadužen za upravljanje kontrolingom, riznicom i računovodstvom. Prije nego što se pridružio upravi Belupa, Heđever je bio na poziciji starijeg menadžera u odjelu revizije multinacionalne revizorske kompanije KPMG. Iskusan je projektni menadžer, dokazao se kroz financijsko savjetovanje u provođenju dubinskog snimanja poslovanja te restrukturiranje.

Marko Đerek u Belupu je na poziciji člana uprave od veljače ove godine zadužen za upravljanje svim Belupovim tržištima, razvojem poslovanja i registracijama te istraživanjem i razvojem.

Ima bogato, 27-godišnje poslovno iskustvo iz kojeg se osobito izdvajaju pozicije člana uprave Podravke zaduženog za upravljanje prodajom i distribucijom na svim tržištima poslovnog područja prehrane te direktora prodaje i bolničkog poslovanja za jugoistočnu Europu u Plivi/Tevi.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti