Subota, 20. travnja 2024.

Humanitarna udruga Šegrtsko srce obilježila 10. godišnjicu djelovanja

Prikupljanjem sredstava od profesora i donatora učenicima slabijeg imovinskog stanja pruža se pomoć na brojne načine te im se omogućava veća kvaliteta školovanja i života općenito

- Oglas -

U prostorijama Obrtničke škole Koprivnica obilježena je 10. godišnjica djelovanja Humanitarne udruge Šegrtsko srce.

Prikupljanjem sredstava od profesora i donatora učenicima slabijeg imovinskog stanja pruža se pomoć na brojne načine te im se omogućava veća kvaliteta školovanja i života općenito.

– U proteklih 10 godina Udruga je zbrinula više od 700 učenika te se prikupilo i podijelilo oko dva milijuna kuna, a aktivnosti nastavljaju i dalje. Sredstva se usmjerava u kupovinu školske i radne opreme, sanitarne iskaznice i liječničke preglede te maturalne večeri, izlete, maturalna putovanja, dakle sve što je potrebno za normalno školovanje – rekao je predsjednik udruge Tomislav Trstenjak.

- Oglas -

Na svečanosti je bio i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Kako naglašavaju u županijskoj upravi, on je prije 10 godina kao ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica zajedno s profesorima prepoznao potrebu da se svim učenicima pruže jednaki materijalni uvjeti za učenje i pohađanje nastave te je na tim temeljima osnovao Šegrtsko srce.

Obilježavanju su nazočili i profesori Obrtničke škole te ravnatelj Zlatko Martić, kao i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž s pročelnikom Darijom Jembrekom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti