Nedjelja, 23. siječnja 2022.

HZJZ: AstraZeneca sigurna je za sve dobne skupine, a posebno one iznad 60 godina

Iz nepoznatog razloga, La Stampa je pogrešno interpretirala izjavu Marca Cavaleri (EMA) i objavila da se AstraZeneca ne preporučuje za osobe starije od 60 godina

Preporučujemo

Hrvatsko zavod za javno zdravstvo u srijedu je objavio priopćenje u kojem navodi kako su se u javnosti pojavile pogrešne informacije vezane za cjepivo AstraZeneca.

“Dana 13. lipnja 2021. godine u intervjuu za talijanski dnevni list La Stampa, voditelj radne skupine Europske agencije za lijekove (EMA) Marco Cavaleri, izjavio je kako benefiti cjepiva AstraZeneca nadmašuju rizike, pogotovo za populaciju iznad 60 godina.

Iz nepoznatog razloga, La Stampa je izjavu pogrešno interpretirala i objavila je kako EMA ne preporučuje cjepivo AstraZeneca za osobe starije od 60 godina. EMA je odmah reagirala, a Cavaleri je u demantiju za Reuters izjavio kako se radi o pogrešnoj interpretaciji i kako je cjepivo AstraZeneca sigurno za sve dobne skupine, pogotovo za osobe starije od 60 godina”, stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Nažalost, moje riječi nisu ispravno prenesene u intervjuu za La Stampu. Cjepivo AstraZeneca ima povoljan profil rizika za sve dobne skupine, posebno one iznad 60 godina”, izjavio je Cavaleri za Reuters.

U priopćenju HZJZ navodi kako su mediji u Hrvatskoj prenijeli vijest koju su plasirale inozemne agencije, a koja je sadržavala pogrešne informacije.

- Advertisement -

Najnovije objave