Četvrtak, 22. veljače 2024.

HZJZ: Prosvjedi protiv covid mjera čine pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiologe

"Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji", poručili su iz HZJZ-a

- Oglas -

Uoči prosvjeda protiv covid mjera najavljenih za utorak ispred sjedišta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u Zagrebu i diljem zemlje, iz te su ustanove poručili da se prosvjedima samo hini briga o zdravlju djece te da je zapravo riječ o pritisku na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku.

“Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva”, priopćili su iz HZJZ-a.

Današnji prosvjedi najavljeni su putem društvenih mreža za 10 sati ispred sjedišta HZJZ-a u zagrebačkoj Rockfellerovoj 7, a u drugim gradovima građani su pozvani na okupljanje ispred zgrada županija ili općina. Na pozivnicama koje se dijele društvenim mrežama, nalazi se potpis i logo grupe ‘Slobodni zajedno’.

- Oglas -

Iz HZJZ-a poručuju prosvjednicima da se takvim okupljanjima čini pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiologe koji već dvije godine odgovorno i u najboljoj vjeri skrbe o građanima. Napominju i da su njihove preporuke utemeljene znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv koronavirusa.

“Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece doprinosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze”, ističu u priopćenju.

Upozoravaju i da su nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako opomena da covid-19 nije bezazlen te da je odgovornost za vlastito i zdravlje onih o kojima skrbimo nedjeljiva i da svatko mora preuzeti odluke na sebe.

“Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji”, zaključuju iz HZJZ-a.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti