Utorak, 16. srpnja 2024.

HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju

Ravnatelj HZZO-a Vukelić je naglasio da trenutno imaju 10.663 zatražene naknade, za njih bi trebalo izdvojiti oko 4257 kuna mjesečno

- Oglas -

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Lucian Vukelić rekao je u srijedu da će HZZO prema dosadašnjim podatcima morati izdvojit oko 22,5 milijuna kuna za naknade građanima za samoizolaciju zbog sprječavanja širenja epidemije koronavirusa.

Vukelić je naglasio da trenutno imaju 10.663 zatražene naknade. Za njih bi trebalo izdvojiti oko 4257 kuna mjesečno, odnosno pola za 15 dana izolacije, što će HZZO koštati oko 22,5 milijuna kuna, izjavio je Vukelić  za Dnevnik Nove TV.

“To je prvi put da imamo izdatak za samoizolaciju. Promatrajući naš prihodovni dio, za sada se držimo. Kako će to biti ubuduće vidjet ćemo”, istaknuo je.

- Oglas -

Napomenuo je da po dosadašnjim podatcima nije povećan broj bolovanja; lani ga je zatražilo 4,2 posto, a ove godine 3,9 posto građana, no nisu ubrojani podatci s kraja ožujka i početka travnja.

Upitan traže li građani više bolovanja zbog svojih kroničnih bolesti, kazao je kako liječnici svakom pacijentu moraju pristupiti profesionalno i na temelju zdravstvenih podataka trebaju odlučiti o bolovanju.

“Zanimljivo, imamo veću potražnju za rodiljnim dopustom očeva”, dodao je ravnatelj HZZO-a. Osvrnuo se i na žalbe pacijenata koji tvrde da telefonski ne mogu dobiti svoje liječnike, rekavši da je napravljeno oko 3000 provjera, na koje je 94 posto liječnika odgovorilo odazvavši se na poziv.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti