Petak, 19. kolovoza 2022.

I ove godine Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice osigurala status ‘Sigurne škole’

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i vrtićima te njihovih učitelja i odgajatelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima

Preporučujemo

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskim Crvenim križem Osnovna škola Braća Radić iz Koprivnice provela je niz aktivnosti u sklopu projekta Sigurnije škole i vrtići.

Cilj projekta je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i vrtićima te njihovih učitelja i odgajatelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima.

U školi SU tijekom školske godine 2021./2022. održali mnoštvo radionica za učenike i sakupljali bodove na platformi koja je osmišljena u sklopu Erasmus+ projekta. Učenici su imali prilike učiti o sigurnosnim postupcima u slučaju potresa, prvoj pomoći, kompletima za izvanredne situacije Set2Go, o žurnim službama, ponašanju i oblačenju pri niskim temperaturama i podizanju svijesti za klimatske promjene.

Na kraju nastavne godine ostvarili su pravo na potvrdu i oznaku „Sigurne škole“ koja je ovih dana i stigla u školu iz Hrvatskog Crvenog križa koju su s ponosom istaknuli na ulazu škole. Projektom je bilo obuhvaćeno oko 600 učenika iz 30 različitih razrednih odjeljenja.

Voditeljice projekta bile su Lidija Petras i Ana Rumek, a projekt se namjerava nastaviti i sljedećih školskih godina. Svečanom postavljanju oznake ‘Sigurna škola’ na ulazu u školu prisustvovala je i ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, kojoj je ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac zahvalio na podršci tijekom projekta.

- Advertisement -

Najnovije objave