Srijeda, 19. lipnja 2024.

I to je moguće: Carlsberg iz voćnog vina za Somersby napravio dezinficijens za ruke

Većinu dezinficijensa za ruke darovali su u Carlsbergu svojim zaposlenicima kako bi oni i njihove obitelji bili još sigurniji, a preostalu količinu u vrijednosti od 40.000 kuna su donirali Gradu Koprivnici

- Oglas -

Za 4000 litara voćnog vina koje je trebalo postati osvježavajući cider Somersby, u koprivničkoj pivovari Carlsbergu Croatia odlučili su da u ovim izazovnim vremenima ono može imati i drugu namjenu.

Naime, preradili su ga u dezinficijens za ruke i poklonili svojim zaposlenicima kako bi oni i njihove obitelji bili još sigurniji. Preostalu količinu u vrijednosti od 40.000 kuna su donirali Gradu Koprivnici. Donaciju je od predstavnika Carlsberga, event menadžera Darka Petrovića, preuzeo gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Ovu vrijednu donaciju dezinficijensa od strane Carlsberga odmah ćemo preusmjeriti našim gradskim ustanovama u kulturi, školama i vrtićima. U ovoj situaciji koja je na neki način izazov za sve nas, pokazujemo koliko svi zajedno možemo biti društveno odgovorni te se stoga još jednom zahvaljujem Carlsbergu na vrijednoj donaciji”, istaknuo je Jakšić.

- Oglas -

Tatjana Petričušić, menadžerica komunikacija i evenata u Carlsbergu, istaknula je kako teška vremena zahtijevaju kreativna rješenja.

“Budući da na početku pandemije nismo mogli doći do dovoljnih količina dezinficijensa koji nam je bio potreban za pojačanu higijenu na radnom mjestu, priručno smo ga zamiješali u našem laboratoriju. No, kako nemamo takvog alkohola koji je potreban za proizvodnju, niti opremu da sami proizvedemo veću količinu, pronašli smo partnere i u suradnji s njima proizveli vlastiti dezinficijens – otkrila je ona.

Ovo ne znači da kompanija planira pokrenuti novi biznis jer nije isplativo da se dezinficijens proizvodi od voćnog vina.

Ono će i dalje biti korišteno za proizvodnju popularnog cidera Somersby koji se iz koprivničkog pogona izvozi u 20-ak zemalja od Singapura do SAD-a. Ovime su samo potvrdili da žive svoju svrhu “proizvodnjom piva za bolje danas i sutra” te da se briga o zaposlenicima i društvu u cjelini najbolje dokazuje djelima.

Carlsberg pomaže i na razini cijele Grupacije. Zaklade, u čijem je većinskom vlasništvu Carlsberg Grupacija, donirale su ukupno 95 milijuna danskih kruna (oko 97 milijuna kuna) u borbi protiv COVID-19 virusa.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti