Petak, 2. lipnja 2023.

Ivana Kindl predstavlja videospot za pjesmu ‘Božić je i njima’ posvećen napuštenim macama i psima

Ivana je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni i njihovi udomljeni ljubimci

Ivana Kindl, velika ljubiteljica životinja, predstavlja videospot za božićni singl ‘Božić je i njima’, posvećen napuštenim macama i psima.

Video je nastao od snimaka brojnih udomitelja sa svojim spašenim ljubimcima, a u prvom dijelu spota nalaze se štićenici raznih udruga i skloništa koji traže dom.

U spotu se pojavljuju i poznata imena koja su otvorila srce i vrata svog doma napuštenim životinjama: Krešimir Sučević Međeral, Toni Starešinić i Željka Veverec (Chui/Mangroove/Je Veux), Gina Damjanović, Indira Levak, Nenad Borgudan (Detour), Mirela Priselac Remi, Ana Lovrenčić (Mixed Up Mary), Marko Kutlić i Nela (Antonela Đinđić), Slavko Sobin, Lu Jakelić, Marko Petrić, Neda Parmać i Petra Kurtela.

Video je koncipirao i montirao Marko Horvat iz NEXUS produkcije.

– Iznimno je važno osvijestiti odgovornost koju bi svi trebali imati prema životinjama koje usamljeno pate, osobito u hladnim zimskim vremenima. Svatko tko je progledao srcem dobro zna kakvu ljubav i sreću ta predivna bića donose u naše živote. Ne zaboravimo, bez flore i faune ljudi ne bi mogli funkcionirati, zato je važno educirati se i to osvijestiti – poručila je Ivana.

Singl ‘Božić je i njima’ predstavljen je sredinom studenog, a tom prigodom Ivana je putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni i njihovi udomljeni ljubimci.

U izradi videa sudjelovali su i volonteri udruga i skloništa: udruga devet života iz Osijeka, Sklonište za životinje Velika Gorica, udruga Sirius iz Požege, Sklonište Prijatelji Čakovec, udruga Šinterice dobra srca iz Koprivnice te udruga Rocco iz Vinkovaca.

– Zahvaljujemo svim volonterima iz udruga i skloništa na požrtvovnoj brizi o napuštenim životinjama. Neki od njih poslali su snimke svojih štićenika koji traže dom, zato svakako gledajte srcem! Zahvaljujemo i mnogim ljudima koji su slali snimke svojih ljubimaca, hvala vam što gledate srcem i što ste pružili šansu napuštenim njuškicama – dodala je ova vrsna glazbenica.

‘Božić je i njima’ donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering.

Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta.

– Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe – rekla je.

Ivana Kindl svojom novom pjesmom nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa Sve istine i laži, popraćen uspješnima Ima nade, Budi mi blizu, Imamo razlog, Ostavljaš me samu te Divovi ljubavi.

Svakim je singlom ostvarila visoku poziciju na domaćoj HR Top 40 listi domaćeg radijskog Airplaya i dodatno zapečatila svoj prepoznatljivi glazbeni zvuk, koji je ponovno prisutan i u njenom najnovijem, božićnom singlu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti