Srijeda, 22. ožujka 2023.

Izašao je novi broj Močila, župnog časopisa za vjersku izobrazbu i aktualnosti

Danas djeca i mladi, kao nikada prije, imaju mogućnosti primati sve moguće informacije. Njihovi kriteriji razlučivanja što je dobro, a što je zlo nisu uvijek ispravni. Mi im tu moramo pomoći, poručio je mons. Leonard Markač, župnik i glavni urednik župnog lista Močile

Preporučujemo

Iako je autoritet pisanog medija zamijenjen medijskim informatorima i gubi odjek kakav je imao u prošlosti, pisani trag o povijesti određenog kraja ostaje evidentiran te postaje materijal istraživanja u budućnosti.

Svoju povijest i povijest koprivničkog kraja Podravine po devedeseti puta ispisuje Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Močile – Koprivnica u svojim “Močilama” – župnom časopisu za vjersku izobrazbu i aktualnosti.

Uz već prepoznatljiv dizajn i kvalitetu, časopis donosi aktualne vijesti iz života ove župne zajednice: proslava dvaju glavnih župnih proštenja, svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo i proslava Uskrsnog ponedjeljka, kao i brojna sporedna proštenja, župne tribine, susreti u prostorima svetišta Majke Božje Močilske, izvještaji o primanju sakramenata i drugo.

Vjernici koji pohađaju ovo Marijansko svetište rado vole pročitati svoje ili pak ime svojih najbližih ili pogledati fotografiju na kojoj se nalaze. Župa je ove godine proslavila trideset i petu obljetnicu djelovanja župnog dječjeg zbora “Zvončići”, koji aktivno i danas djeluje.

Župa se može pohvaliti i aktivnošću svojih mladih i najmlađih, tako možemo čitati svjedočanstva o životu u Crkvi i s Crkvom svakodnevice mladih generacija. Živost i dinamičnost života župne zajednice rađa nova duhovna zvanja. Kako je proteklo slavlje doživotnih zavjeta sestre Elizabete Košćak možete pročitati u novome broju glasila.

Također, u novome broju možete saznati kako žive iseljeni Hrvati katolici. O životu i načinu funkcioniranja župnih zajednica Hrvata diljem svijeta pročitajte u zanimljivom intervjuu s poznatim hrvatskim svećenikom i pastirom raseljenih Hrvata, dr. Tomislavom Markićem, ravnateljem dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu. Uz brojne duhovne i poučne priče, svaki čitatelj može pronaći ono što mu odgovara i obogatiti se intelektualno i duhovno.

“Pozvani smo onima koji su nam povjereni, osobito djeci, pokazati pravi put. Biti uz njih na tom putu odrastanja najodgovornija je i najčasnija dužnost. Oni su, volimo to kazati, naša budućnost. Bog nam ih je povjerio. Ne smijemo iznevjeriti njegovo povjerenje. Danas djeca i mladi, kao nikada prije, imaju mogućnosti primati sve moguće informacije. Njihovi kriteriji razlučivanja što je dobro, a što je zlo nisu uvijek ispravni. Mi im tu moramo pomoći”, poručio je u uvodnoj riječi mons. Leonard Markač, župnik i upravitelj svetišta te glavni urednik župnog lista.

Župni list možete nabaviti u prostorijama Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Župni list Močile Župni list Močile

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti