Utorak, 30. svibnja 2023.

Izbornik hrvatske socca reprezentacije objavio popis igrača za Eurocup u Moldaviji

EuroCup se igra u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, od 29. ožujka do 2. travnja, a Ostrman je za ovu akciju odabrao nešto kraći roster na kojem su se našla i neka nova imena

Reprezentacija Hrvatske uskoro kreće u Moldaviju na premijerno izdanje najjačeg europskog socca malonogometnog natjecanja, a tim povodom izbornik Željko Ostrman predstavio je popis izabrane vrste koja će nastupati u Kišinjevu.

Kao što je od ranije poznato, Hrvatska je voljom ždrijeba izvučena u skupinu ”B”, a protivnici će joj biti aktualni viceprvak svijeta Kazahstan te Francuska. Naša reprezentacija se do sada nikada nije susrela s Kazahstanom, dok je s Francuskom jednom odmjerila snage i to na lanjskom Socca svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Podsjetimo, s dva gola Alena Grafine i jednim Josipa Haluške, Hrvatska je slavila 3:2.

– Nakon dosta vremena reprezentacija se ponovno okuplja. Svima nam je falila socca i svi smo jedva čekali da se opet sastanemo. Pred nama je Eurocup koji će biti iznimno jak. Što se tiče protivnika u našoj skupini, radi se o dvije odlične reprezentacije, tehnički jako potkovane, fizički spremne i sigurno da nam neće biti lako. U Moldaviju vodimo nekoliko novih igrača koje želimo isprobati prije samog Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. Nadamo se da ćemo u skupini odigrati dvije dobre utakmice. Pokušat ćemo izboriti prolazak u polufinale i doći što dalje – rekao je izbornik Ostrman.

EuroCup se igra u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, od 29. ožujka do 2. travnja, a Ostrman je za ovu akciju odabrao nešto kraći roster na kojem su se našla i neka nova imena.

Reprezentativci koji će predstavljati Hrvatsku na Eurocupu u Moldaviji su Nikola Beljan (vratar), Josip Haluška (kapetan), Tomislav Haramustek, Marin Romić, Luka Matković, Domagoj Mikleušević, Edi Ljubas i Hrvoje Čović.

SKUPINA A: Moldavija, Njemačka, Mađarska
SKUPINA B: Kazahstan, Francuska, Hrvatska
SKUPINA C: Rumunjska, Albanija, Luksemburg, Španjolska
SKUPINA D: Gruzija, Irska, Cipar

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti