Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Izgradnjom novog autobusnog stajališta centar Glogovca dobit će novi izgled

Realizacijom projekta Glogovac će dobiti funkcionalno autobusno stajalište blizu škole, što je posebno važno za djecu sa sigurnosnog aspekta

Preporučujemo

U Ulici Stjepana Radića u Glogovcu počeli su radovi na izgradnji novog autobusnog stajališta.

“Uz samo autobusno stajalište s modernom nadstrešnicom, sastavni dio ovog projekta su i uređenje oborinske odvodnje s kompletnim zacjevljenjem graba u dijelu ulice u dužini od cca. 100 metara, izgradnja prilazne pješačko-biciklističke staze i uređenje postojećih kolnih prilaza (sukladno i uvjetima građenja Županijskih cesta)”, istaknuo je općinski načelnik Mario Hudić.

Realizacijom ovog projekta Glogovac će dobiti funkcionalno autobusno stajalište blizu škole, što je posebno važno za djecu sa sigurnosnog aspekta, a sa svim prethodno navedenim radovima i sam centar će dobiti još ljepši izgled.

Izgradnja novog autobusnog stajališta

Ovi radovi su zapravo jedna od faza u cijelom projektu izgradnje pješačko-biciklističke staze od državne magistralne ceste do sjecišta Ulice Stjepana Radića i Bilogorske ulice, za koji je već predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.

Za izvođača je izabrana tvrtka PZC Varaždin kao najpovoljnija, a ugovorena ukupna vrijednost svih radova iznosi 368.844,05 kuna s PDV-om.

“Projekt je planiran u općinskom proračunu za 2021., a prijavljen je i na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kako bi dobili sredstva za sufinanciranje kao i za mnogobrojne dosadašnje projekte”, ističe načelnik Hudić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti