8 C
Zagreb
Četvrtak, 22. travnja 2021.

Izložba Leonarda da Vincija napokon u đurđevačkom muzeju

Izložba će biti smještena u utvrdi Stari grad te će se uz izložene skice i modele posjetiteljima pružiti posebni doživljaj

Preporučujemo

Veliki inozemni izložbeni projekt, Leonardo da Vinci ‘Čudesne naprave’, koji je u travnju odgođen, napokon dolazi u đurđevački muzej.

Talijanski umjetnik Leonardo da Vinci (1452.-1519.) jedan od najvećih genija renesanse, vrhunski slikar, arhitekt, izumitelj, kipar. Za svog je života napravio na tisuće skica modela temeljenih na vlastitim idejama, a dio njih bit će izloženo u đurđevačkom muzeju.

Iako ga većina zna po njegovim najpoznatijim djelima, poput Mona Lise i Posljednje večere, ovog ćemo puta upoznati i drugu stranu njegova stvaralaštva.

Modeli predstavljeni na ovoj izložbi napravljeni su na temelju Leonardovih skica, studija i crteža o tehničkim, letećim i ratnim strojevima, mostovima, kao i vozilima.

Izložba svojim sadržajem i tematikom odgovara svim dobnim skupinama, uz osobitu preporuku školskim te se mogu uključiti učenici iz gotovo svih nastavnih područja, pogotovo iz umjetnosti, matematike i fizike.

Isto tako, ona omogućuje poticaj u kreativnom i inspirativnom stvaralaštvu učenika, te nastanku novoosmišljenih uradaka u sklopu nastavnih područja.

– Izložba će biti smještena u utvrdi Stari grad, u prostorima iz 14. stoljeća te će se uz izložene skice i modele posjetiteljima pružiti posebni doživljaj vraćajući nas u doba renesanse kada su se događala velika otkrića i izumi, čemu svjedoči i stvaralaštvo Leonarda da Vincija – istaknuli su iz đurđevačkog muzeja.

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, izložba će svečano biti otvorena u petak, 18. rujna u 19 sati, a moći će se razgledati od 19. rujna do 30. lipnja 2021.

Najnovije objave