Subota, 25. ožujka 2023.

Izmislila da su je napali i opljačkali razbojnici, sada je ona u problemu

63-godišnjakinja je lažno navela da su dvojica maskiranih razbojnika provalila u prostoriju ljetne kuhinje te od nje uz prijetnju hladnim oružjem zatražili novac

Preporučujemo

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 63-godišnjakinja sa šireg čakovečkog područja počinila kazneno djelo lažno prijavljivanje kaznenog djela.

Kako je priopćila Policijska uprava međimurska, utvrđeno je da je 25. listopada prošle godine u 22.50 sati telefonskim pozivom lažno obavijestila policiju kako je u njenoj kući u Krištanovcu nad njom počinjeno razbojništvo.

Nadalje, tijekom istraživanja 63-godišnjakinja je lažno navela kako su oko 21.30 sati dvojica maskiranih razbojnika provalila u prostoriju ljetne kuhinje te od nje uz prijetnju hladnim oružjem zatražili novac. Nakon što im je predala novac (70-tak eura), jedan od počinitelja joj je s ciljem oduzimanja i drugih predmeta nanio nekoliko ozljeda, a potom su se razbojnici udaljili s mjesta događaja, stoji u policijskom priopćenju.

Međimurski su policajci o lažnoj prijavi podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao dopunu prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Također, protiv 63-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava temeljem koje je nadležno državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti