Utorak, 9. kolovoza 2022.

Izviđački odred Kamengrad na Šoderici ugostio kolegice i kolege iz Belgije

Uz inkluzivne igre, istraživački program i dojam samostalnog logorovanja, srednjoškolci su doživjeli adrenalin Aquaterra kampa i naučili mnogo toga o Hrvatskoj Sahari kao i starim zanatima u Hlebinama

Preporučujemo

Koprivnički Izviđački odred Kamengrad je početkom srpnja ove godine preko Erasmus projekta na sedmodnevnom kampu ugostio skupinu izviđača iz Belgije.

”Par mjeseci pripreme i online sastanaka kasnije našli smo se svi zajedno 4. srpnja u Aquaterra kampu na Šoderici. Za našu najstariju skupinu, istraživače, isplanirali smo mnoštvo praktičnog i edukativnog sadržaja. Uz inkluzivne igre, istraživački program i dojam samostalnog logorovanja, srednjoškolci su doživjeli adrenalin Aquaterra kampa i naučili mnogo toga o Hrvatskoj Sahari kao i starim zanatima u Hlebinama.

Razlike u načinu logorovanja i kulturi predstavljale su najslađi problem upravo zbog toga što smo ih priželjkivali. Belgijanci su nastavili svoj boravak u Hrvatskoj uputivši se južnije, a mi smo se 10. srpnja vratili kućama bogatiji za jedno veliko iskustvo i mnogo velikih prijateljstva. Iznimno smo sretni i ponosni što smo mogli upoznati jednu stranu izviđačku skupinu s ljepotama našeg mirnog i ravnog kraja”, ističu u Izviđačkom odredu Kamengrad.

- Advertisement -

Najnovije objave