Petak, 3. prosinca 2021.

Jakšić otvoreno i jasno opleo po Stožeru: Odavno nisu stručno tijelo

U borbi protiv korone i u četvrtom smo valu ponovo među najgorima u EU, a Stožer odavno nije stručno tijelo, istaknuo je Jakšić.

Preporučujemo

Situacija s koronavirusom sve je teža. Iz dana u dan svjedočimo velikim i sve većim brojkama zaraženih. Puno se o svemu govori, prijepori su sve veći…

“U borbi protiv korone i u četvrtom smo valu ponovo među najgorima u EU. Stožer odavno nije stručno tijelo. Znanstveni savjet se već mjesecima javno svađa, a Vlada i premijer nemaju hrabrosti donositi pravovremene i kvalificirane odluke. Kaskaju za događajima, ne reagiraju na antivaksersko djelovanje člana vlastitoga Savjeta…

Opća pomutnja kao posljedica sporosti i neodlučnosti koji vode do nepovjerenja u vlast i sve njihove preporuke. Sve to možemo vidjeti na razini procijepljenosti, a posljedično onda na zahuktalim brojkama zaraženih, hospitaliziranih i umrlih.

Resetiranje sustava u borbi protiv ove pošasti, a što uključuje i zamjenu ‘potrošenih’ članova Stožera i formiranje stručnog, nadpolitičnog i nadstranačkog operativnog tijela, bio bi dobar odgovor. Možda malo zakašnjelog, ali ipak boljeg od ovoga što sada gledamo”, napisao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na svom Facebook profilu.

Najnovije objave