Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Jesenski Podravski motivi bit će u znaku mošta i kostanja

Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, Hrvatske šume sa svojim hortikulturalnim kutkom, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači

Preporučujemo

Druga ovogodišnja edicija etno manifestacije Podravskih motiva s jesenskom tematikom tradicionalno će se održati 2. i 3. listopada (subota i nedjelja) na Zrinskom trgu.

Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom zauzet će centralnu poziciju na glavnom gradskom trgu, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka. Službeno otvorenje 28. Podravskih motiva će biti u subotu, 2. listopada u 10 i 30 sati na Zrinskom trgu.

S obzirom na tematiku, manifestacija će poprimiti jesenske note, centar grada zamirisat će po friško pečenim kostanjima, slasnom moštu, raznim delicijama od tikvi, kostanja, gljiva, kopriva i ostalih jesenskih plodova koje će za Vas pripremiti vrijedne ruke naših Udruga.

Muzej grada Koprivnice uprizorit će interaktivnu prezentaciju tradicijske proizvodnje vina koja će obuhvaćati atraktivne starinske „proizvodne procese“ poput berbe, gaženja i prešanja grožđa i na kraju naravno kušanja mošta. Kulturno umjetnički program bit će obogaćen nastupima KUD-ova, puhačkim orkestrom Grada Koprivnice, 13. Međunarodnim susretom dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ u suradnji s Folklornim ansamblom Koprivnica.

Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, Hrvatske šume sa svojim hortikulturalnim kutkom, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji su za vas pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne.

Tu će naravno biti i nezaobilazan partner Podravka koja će pripremiti brojna iznenađenja i degustacije za sve naraštaje, posebno djecu. U večernjim satima u subotu će vas zabavljati koprivnički rock – etno band Ogenj, dok vas u nedjelju čeka mladi koprivnički slavuj Eric Vidović.

Manifestacija Podravski motivi održat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera te Turistička zajednica grada Koprivnice poziva sve posjetitelje da se ponašaju odgovorno te da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Program Podravskih motiva pogledajte ovdje.

- Advertisement -

Najnovije objave