Utorak, 28. svibnja 2024.

Judita, Sara i Gabrijela iz Osnovne škole Đurđevac županijske pobjednice na natjecanju ‘Čitanjem do zvijezda’

Državno će se natjecanje održati u Čakovcu, 5. svibnja

- Oglas -

U Osnovnoj školi Đurđevac u četvrtak je održana županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda”. Sudjelovalo je 10 škola i 32 učenika.

U kategoriji Kviz znanja sudjelovalo je 30 učenika, a u kategoriji Kreativni uradak 5 učenica.

Učenici su pojedinačno pisali ispit znanja iz poznavanja sadržaja triju knjiga koje su zadane u 14. sezoni na temu Volim London. Osim sadržajnih detalja, karakterizacije likova i stilskih izražajnih sredstava, pitanja su se odnosila i na bilješke o piscima, opću kulturu te poznavanje geografskih i povijesnih činjenica o detaljima koji su se spominjali u knjigama: Sherlock Holmes: Grimizna istraga / Sir Arthur Conan Doyle, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva / Krunoslav Mikulan i Zvijer iz Buckinghamske palače / David Walliams.

- Oglas -

Rezultati ove razine natjecanja u kategoriji Kviz znanja su ekipnog modela. Iz svake škole sudjeluje pojedinačno troje učenika čiji se rezultati zbrajaju za ukupni rang. Ove godine su pitanja bila primjerena svim uzrastima od 5. do 8. razreda, pojasnili su iz Osnovne škole Đurđevac.

U kategoriji Kviz znanja na županijskom natjecanju đurđevačku školu predstavljale su učenice Judita Maznik, 8. b, Sara Martinčić, 8. c, te Gabrijela Horvat, 7.b.

U kategoriji Kreativni uradak đurđevačku školu predstavljala je Sara Martinčić.

“Čestitamo našim učenicima na izvrsnom uspjehu i osvojenom prvome mjestu na županijskom natjecanju. Posebno pohvaljujemo Juditu Maznik koja je napisala najbolji ispit znanja od svih učenika postignuvši rezultat 44/45”, istaknuli su iz Osnovne škole Đurđevac.

Na državno natjecanje u Čakovec pozvane su prve dvije ekipe, učenice đurđevačke škole osvojivši 118/135 bodova (mentori Antonela Carek i Nataša Švaco) i učenice Klara Mihalić, Nastasja Sokač i Lana Srbljinović (OŠ Ljudevita Modeca Križevci) osvojivši 117/135 bodova (mentori Nina Drakulić, Martina Iveković i Danijela Zagorec).

- Oglas -

U kategoriji Kreativni uradak na državno natjecanje odlaze Sara Martinčić iz đurđevačke škole (mentori Zoran Vidaković i Nataša Švaco) i Amadea Filipović iz OŠ Braća Radić Koprivnica (mentor Sanja Pakasin).

Državno će se natjecanje održati u Čakovcu, 5. svibnja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti