Subota, 15. lipnja 2024.

Kešer o brzoj cesti prema Koprivnici: Radovi moraju krenuti, u suprotnom naručitelj mora naplatiti garanciju banke

Zakon o javnoj nabavi je jasan i ne poznaje zamolbe izvoditelja za neuvođenje u posao kao što medijima želi podvaliti župan Darko Koren, napominje Kešer

- Oglas -

Član Skupštine Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer obratio se medijima pisanim priopćenjem vezanom uz brzu cestu prema Koprivnici.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Ovih dana imam za priliku čitati izjave župana Darka Korena o nastavku i odgodi izgradnje brze ceste do Koprivnice.

- Oglas -

Zakon o javnoj nabavi je jasan i ne poznaje zamolbe izvoditelja za neuvođenje u posao kao što medijima želi podvaliti župan Darko Koren.

Izabrani ponuđač dao je jamstvo banke za ozbiljnost ponude kao instrument osiguranja da se radi o ozbiljnom ponuđaču. Ako ponuditelj iz nekih samo njemu poznatih razloga nije u mogućnosti početi s radovima naručitelj je dužan naplatiti garanciju banke, a u ovom slučaju je to minimalno 10% od vrijednosti investicije, a to je nekoliko milijuna kuna, po mojem sudu preko 10 milijuna.

Ako naručitelj ne postupi sukladno Zakonu o javnoj nabavi što je sam propisao znači da se radi ponovo o nekom dogovoru ispod stola suprotno navedenom zakonu.

Ako su naručitelj i izvođač potpisali ugovor, a očito jesu onda je obvezatan Zakon o obvezatnim odnosima i odredbe ugovora koje ne mogu biti drugačije nego što je propisano u natječajnoj dokumentaciji.

Zaključak: naručitelj je dužan poštivati Zakon i odredbe natjecanje dokumentacije koje je sam propisao, a u ovom slučaju dužan je naplatiti jamstvo izvođaču za ozbiljnost ponude.

- Oglas -

Nemam dovoljno podataka pa govorim ono što smo doznali iz medija, no vjerujem da ćete istražiti okolnosti što se zapravo ovdje događa”, stoji u Kešerovom priopćenju.

Župan Koren o brzoj cesti do Koprivnice: Priprema projektne dokumentacije je u intenzivnoj fazi

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti