Petak, 19. kolovoza 2022.

Mrđen nakon Lokomotive: Svi nam čestitaju kao da smo osvojili Kup, ali s Bjelovarom neće biti lagano

Odigrala je Podravka kolektivno odličnu utakmicu, a kolektiv uvijek 'izbaci' pojedinca. Ovaj put to je bila Lea Franušić, desna vanjska iz Stona bila je nezaustavljiva za Lokosice, a imala je i značajnu obrambenu rolu

Preporučujemo

Podravka Vegeta je spasila barem dio sezone. Ako je već izgledno da će prvenstvo pripasti Lokomotivi, koja teško može kiksati u preostala dva kola protiv Dugog Sela i Umaga, barem je jedan trofej nadohvat ruke za koprivničke rukometašice.

Ekipa trenera Gorana Mrđena u četvrtak je u polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske u Poreču svladala najvećeg rivala Lokomotivu 27:24 te će u subotu od 17 sati igrati finale s Bjelovarom.

– Čestitam mojoj ekipi na pobjedi i onima koje su igrale i koje su bile na klupi, ali i tribinama. Bile su jedinstvene, proživljavale su svaki dobiveni, zabijeni gol, ali i svaku grešku i svaki dobar potez zajedno. To je za nas nakon onoga u Zagrebu zaista velika pobjeda. Imali smo puno problema, odlaske, dolaske, ozljede i imali su to i drugi, ali mi smo iz toga izvukli najviše što smo mogli. Drago mi je da smo dobili tu utakmicu. Uvijek su te utakmice nabijene emocijama. Možda i nije najljepši rukomet, ali puno emocija, duela i strasti što i krasi taj derbi – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen, a prenosi službena stranica kluba.

Goran Mrđen
Trener Podravke Vegete Goran Mrđen // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Što očekuje u finalu?

– Svi nam čestitaju kao da smo osvojili Kup, ali tu nisu u pravu. Ja sam s Podravkom na šestom Final Fouru od toga smo samo jedno finale igrali s Lokomotivom. Znam i stojim iza toga. Mi smo danas potrošili puno emocija, fizike i potrošili smo se bitno više u ovoj utakmici nego što se potrošio Bjelovar. Svaki put kada bi u polufinalu nominalno bio teži protivnik, finale je uvijek bilo teško. Dobili smo, ali bilo je teško. Pobijedili smo tako jednom Lokomotivu u polufinalu, a u finalu smo do zadnjih deset minuta sa Zametom igrali egal. Bila je i situacija kada smo Zamet dobili u polufinalu, kada su bili stvarno dobra ekipa, a u finalu smo s Trešnjevkom imali 11:11 na poluvremenu. Dan danas se toga sjećam. Sigurno je da nas finale tek čeka. To je Kup koji zbog toga svega ima svoje draži. Bjelovar je ekipa s kvalitetom, reprezentativkama, prava seniorska ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama s bar dvije kvalitetne igračice. Moramo zaboraviti da će to biti lagano iako bi volio. Mi moramo biti na nivou od danas, odmoriti se i pripremiti se što bolje da uzmemo taj trofej – zaključio je Mrđen.

Odigrala je Podravka kolektivno odličnu utakmicu, a kolektiv uvijek ‘izbaci’ pojedinca. Ovaj put to je bila Lea Franušić, desna vanjska iz Stona bila je nezaustavljiva za Lokosice, a imala je i značajnu obrambenu rolu.

– Čestitam curama od prve do zadnje i onima koje su bile na klupi i onima na tribinama, ali i onima koje su igrale. Borile smo se kao jedno, bacale smo se na glavu, čupale. Bile smo jedna velika ekipa i mislim da je to presudilo. Iako je po našem osjećaju jedan veliki teret pao s naših leđa, moramo se odmoriti, skupiti glave i ozbiljno shvatiti Bjelovar jer su dobra ekipa i sigurno će igrati motivirano kako to i priliči jednom finalu Kupa. Trebamo biti čvrste u obrani te brzom tranzicijom doći do lakih pogodaka i podići pehar – poručila je Lea Franušić.

Lea Franušić
Lea Franušić slavi, Kristina Prkačin i Tena Petika tuguju // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka
- Advertisement -

Najnovije objave