Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Klub dijabetičara Slatko srce obilježio Hrvatski dan šećerne bolesti

Klub dijabetičara Slatko srce djeluje u sklopu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje

- Oglas -

Klub dijabetičara Slatko srce proveo je dvije aktivnosti povodom Hrvatskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 15. svibnja.

Članovi Kluba su u subotu, 14. svibnja, ispred koprivničke gradske tržnice mjerili šećer građanima kako bi podigli svijesti o dijabetesu.

Mjerenje šećera
Mjerenje šećera // Foto: GDCK Koprivnica

“Mjerenje smo proveli kod 90 osoba. Družili smo se s građanima predstavljajući projekt i informirajući ih o dijabetesu, a pritom smo ukazali da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti. Zbog prilično povišenih vrijednosti koje je mjerenje pokazalo kod nekoliko građana savjetovali smo im da se jave svojem liječniku”, ističu iz Kluba Slatko srce.

- Oglas -

U nedjelju, 15. svibnja, članovi Kluba su u prostorijama koprivničkog Crvenog križa dočekali članove udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalne bicikliste koji su se uključili u provedbu aktivnost prikupljanja donacija za organizaciju dijabetičkog kampa na moru uz edukacije, predavanja i radionice.

Članovi udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalni biciklisti
Članovi udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalni biciklisti // Foto: GDCK Koprivnica

U tjednu kada se obilježava Hrvatski dan dijabetesa od 9. do 15. svibnja svi zainteresirani građani skupljali su kilometre i prijavljivali ih. Virtualno natjecanje sportaša, djece, mladeži i svih građana podržali su profesionalni biciklisti koji su odvozili rutu od Osijeka do Zagreba, a usput su stali u Našicama, Virovitici, Koprivnici i Križevcima.

“Predstavnici udruge MaDi pratili su bicikliste u kombiju. Dolaskom u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica biciklisti i članovi udruge MaDi osvježili su se i porazgovarali s našim članovima kluba Slatko srce o aktivnostima koje provode”, istaknuli su iz Kluba Slatko srce.

Podsjetimo, Klub dijabetičara Slatko srce djeluje u sklopu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti dodatna je aktivnost projekta Slatko srce za koji je istoimenom Klubu Zaklada Hrvatska za djecu odobrila gotovo 100.000 kuna.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti