Petak, 2. lipnja 2023.

Klub dijabetičara Slatko srce obilježio Hrvatski dan šećerne bolesti

Klub dijabetičara Slatko srce djeluje u sklopu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje

Klub dijabetičara Slatko srce proveo je dvije aktivnosti povodom Hrvatskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 15. svibnja.

Članovi Kluba su u subotu, 14. svibnja, ispred koprivničke gradske tržnice mjerili šećer građanima kako bi podigli svijesti o dijabetesu.

Mjerenje šećera
Mjerenje šećera // Foto: GDCK Koprivnica

“Mjerenje smo proveli kod 90 osoba. Družili smo se s građanima predstavljajući projekt i informirajući ih o dijabetesu, a pritom smo ukazali da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti. Zbog prilično povišenih vrijednosti koje je mjerenje pokazalo kod nekoliko građana savjetovali smo im da se jave svojem liječniku”, ističu iz Kluba Slatko srce.

U nedjelju, 15. svibnja, članovi Kluba su u prostorijama koprivničkog Crvenog križa dočekali članove udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalne bicikliste koji su se uključili u provedbu aktivnost prikupljanja donacija za organizaciju dijabetičkog kampa na moru uz edukacije, predavanja i radionice.

Članovi udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalni biciklisti
Članovi udruge malih dijabetičara MaDi Osijek i profesionalni biciklisti // Foto: GDCK Koprivnica

U tjednu kada se obilježava Hrvatski dan dijabetesa od 9. do 15. svibnja svi zainteresirani građani skupljali su kilometre i prijavljivali ih. Virtualno natjecanje sportaša, djece, mladeži i svih građana podržali su profesionalni biciklisti koji su odvozili rutu od Osijeka do Zagreba, a usput su stali u Našicama, Virovitici, Koprivnici i Križevcima.

“Predstavnici udruge MaDi pratili su bicikliste u kombiju. Dolaskom u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica biciklisti i članovi udruge MaDi osvježili su se i porazgovarali s našim članovima kluba Slatko srce o aktivnostima koje provode”, istaknuli su iz Kluba Slatko srce.

Podsjetimo, Klub dijabetičara Slatko srce djeluje u sklopu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Obilježavanje Hrvatskog dana šećerne bolesti dodatna je aktivnost projekta Slatko srce za koji je istoimenom Klubu Zaklada Hrvatska za djecu odobrila gotovo 100.000 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti