Petak, 1. prosinca 2023.

Klub Slatko srce nizom aktivnosti obilježio Svjetski dan šećerne bolesti

Klub je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje

- Advertisement -

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenoga, Klub Slatko srce organizirao je proteklog vikenda niz aktivnosti kojima je bio cilj podizanje svijesti o dijabetesu.

Klub je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti
Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti // Foto: GDCK Koprivnica

Članovi Slatkog srca su u subotu ispred koprivničke Gradske tržnice mjerili šećer u krvi i družili se s građanima, a pritom su ukazali da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

- Advertisement -

“Pričali smo s građanima o dijabetesu i kod njih otprilike 80 proveli mjerenje šećera u krvi. Zbog prilično povišenih vrijednosti koja je mjerenje pokazalo, šestero građana smo savjetovali da se jave svojem liječniku”, izvijestio je voditelj Kluba Slatko srce Miroslav Kanisek.

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti
Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti // Foto: Grad Koprivnica

Na Svjetski dan šećerne bolesti u nedjelju navečer plavom bojom su bile osvijetljene koprivnička Gradska vijećnica, sinagoga u Križevcima i đurđevačka utvrda Stari grad. Simbol dijabetesa je plavi krug te se time nastoji ukazati na prisutnost te bolesti.

Podsjetimo, obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti dio je projekta Slatko srce za koji je istoimenom Klubu Zaklada Hrvatska za djecu odobrila gotovo 100.000 kuna.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti