Utorak, 30. svibnja 2023.

Kod đurđevačkog dječjeg vrtića Maslačak postavljeni polupodzemni kontejneri

Važnost očuvanja okoliša i odvajanje otpada očito su ušli u naviku većini mještana, a to možemo zahvaliti upravo ovakvim projektima, naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči

S projektom zamjene starih otvorenih kontejnera s polupodzemnim kontejnerima Grad Đurđevac je u suradnji s đurđevačkim Komunalnim uslugama krenuo još 2018.

Ovih je dana svoje polupodzemne kontejnere dobio i dječji vrtić Maslačak.

Cilj je da što veći broj kontejnerskih mjesta u gradu budu zamijenjeni podzemnim kontejnerima koji su se pokazali vrlo efikasnim s obzirom na brojne prednosti.

Naime, sistem podzemnih kontejnera omogućava skladištenje i do tri puta veće količine otpada, a jedna od najvećih prednosti je to što se onemogućava raznošenje otpada te širenje mirisa i eventualnih zaraza.

Postavljanje polupodzemnih spremnika kod dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu
Postavljanje polupodzemnih spremnika kod dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu // Foto: djurdjevac.hr

“Polupodzemni kontejneri pokazali su se izvrsnim, pogotovo u centru grada, tamo gdje je manjak prostora i gdje to narušava estetsku sliku grada. Zato stalno razvijamo svoje reciklažno dvorište, nabavljamo nove zelene otoke i spremnike za koje želimo da su što neupadljivi u prostoru”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Također, dodao je kako će se ubuduće sve investicije u gradu koordinirati, odnosno gdje će se raditi prometna i komunalna infrastruktura, ugrađivat će se i polupodzemni kontejneri.

“Važnost očuvanja okoliša i odvajanje otpada očito su ušli u naviku većini mještana, a to možemo zahvaliti upravo ovakvim projektima. Zadovoljni smo rezultatima koje imamo u posljednje dvije godine jer je napredak u recikliranju očit. Količine su u stalnom porastu tako da u ovoj godini očekujemo još više odvojenog otpada”, rekao je Janči te zahvalio svim mještanima na dosadašnjem trudu u odvajanju otpada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti