Četvrtak, 28. rujna 2023.

Komemoracija za Pavla Gažija: ‘Bio je tih čovjek, ali njegova djela glasno govore’

Okupljeni su se upisali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred Gradske vijećnice

- Advertisement -

U ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici održana komemoracija za Pavla Gažija, počasnog građanina grada Koprivnice i oca moderne Podravke.

Uz kćerke Katarinu Gaži Pavelić i Sonju Gaži Prpić, komemoraciji su, među ostalim, prisustvovali Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Ratimir Ljubić, zamjenik župana, te Martina Dalić, predsjednica Podravkine uprave.

– Više od naših riječi danas govore djela Pavla Gažija. Koliko sam ga ja poznavao, on je bio tih čovjek, ali njegova djela glasno govore. Svojim djelovanjem iza sebe je ostavio puno bolji svijet, a mi ga ne bismo smijali u tome razočarati – kazao je Ivan Pal, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća.

- Advertisement -

Zahvalu Pavlu Gažiju uputio je i koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik.

– Pavle Gaži pokazao nam je koliki može biti snažan značaj jednog čovjeka za budućnost jedne kompanije, za budućnost jednog kraja. On je najduže u povijesti vodio našu kompaniju i uspoređujući brojke možemo vidjeti koliki smo imali porast i u novostvorenim radnim mjestima, ali i ono važnije, koliko se novih pogona novih proizvoda za njegovog vodstva produciralo, a kruna svega je Vegeta – rekao je Mišel Jakšić, istaknuvši i nemjerljiv doprinos Pavla Gažija, osim za gospodarstvo, i za kulturni te društveni razvoj grada i okolice.

Pavle Gaži počasni građanin Koprivnice
Pavle Gaži prima nagradu za počasnog građanina Koprivnice // Foto: Luka Krušec

Ispred obitelji okupljenima se obratila Katarina Gaži Pavelić.

– Nema velikih i malih ljudi. Ima ljudi koji imaju viziju i koji se bore ostvariti ju. Takav je bio naš otac. On je ovaj grad i milu Podravinu vidio kao jaku i snažnu, zbog toga nikada nije ponizno kročio ispod zvijezda – rekla je Katarina Gaži Pavelić.

Okupljeni su se upisali i u knjigu žalosti koja je bila postavljena ispred Gradske vijećnice.

Knjiga žalosti za Pavla Gažija
Knjiga žalosti za Pavla Gažija // Foto: Grad Koprivnica
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti