Petak, 3. veljače 2023.

Koncert Amire Medunjanin 28. listopada u dvorani Domoljub

Amira Medunjanin predstavit će izbor iz svojega opusa u čijem je središtu, sevdah, taj tradicionalni, čežnjom i emocijama prožet koncept pjesme i muziciranja koji već godinama uspješno promovira na međunarodnoj glazbenoj sceni

Preporučujemo

Pjevačka diva čarobnog glasa Amira Medunjanin uz pratnju Antonia Vrbički na harmonici nastupit će 28. listopada 2022. u dvorani Domoljub s početkom u 19.30 sati u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica.

Amira Medunjanin predstavit će izbor iz svojega opusa u čijem je središtu, sevdah, taj tradicionalni, čežnjom i emocijama prožet koncept pjesme i muziciranja koji već godinama uspješno promovira na međunarodnoj glazbenoj sceni.

Kao vrhunska interpretatorica svoj talent, senzibilitet i znalački pristup povezala je s tradicijom reinterpretirajući poznate sevdalinke, ali i druge tradicijske, narodne i autorske, starije i novije, više ili manje poznate pjesme s novim glazbenim tekovinama.

Samo u posljednjih deset godina zabilježila je pet studijskih nosača zvuka na kojima je, okupivši oko sebe vrsne suradnike, ovjekovječila svoje umijeće prenošenja sevdaha. Pretposljednji studijski album “Damar”, uvršten je među 40 najboljih albuma 2017. godine prema Transglobal World Music Chartu, a i u ovoj, za glazbenike iznimno kriznoj godini, objavila je album “For Him and Her”

Dobitnica je Porina 2020. godine u kategoriji najbolje ženske vokalne izvedbe za pjesmu ‘Što te nema’ s albuma Live at Arena i 2021. za album For Him and Her u kategoriji za najbolji World Music Album.

Posebna spona koja Amiru veže uz koprivničku publiku je podravska narodna pjesma ‘Čula jesam da se dragi ženi’ koju je Amira snimila na albumu ‘Silk & Stone’ 2014. godine i od tada je promovira širom svijeta.

Ulaznice za koncert možete kupiti u Umjetničkoj školi Fortunat Pintarić, Svilarska 12.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti