Ponedjeljak, 27. rujna 2021.

Koprivnička udruga Latice predstavila svoje aktivnosti na Danu otvorenih vrata

Udruga svoje članove nastoji osposobiti za samostalan život, a u sklopu udruge djeluje Klub Latica te Mlađi klub Naši anđeli

Preporučujemo

Povodom Dana otvorenih vrata udruga koji organizira ured za udruge hrvatske Vlade s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, zamjenik župana Ratimir Ljubić u četvrtak je posjetio članove koprivničke udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice.

Predsjednica Nevenka Fuchs predstavila je zamjeniku Ljubić najnovije aktivnosti te su zajedno s članovima obišli novi prostor u kojemu Udruge djeluje. Nakon pune 54 godine, Udruga je u suradnji s Podravskom bankom uspjela osigurati vlastiti prostor, u kojemu će moći proširiti svoje aktivnosti te unaprijediti usluge na dobrobit svojih članova, a posebno ih veseli što imaju dvorište, vrt i voćnjak.

Zamjenik Ljubić pohvalio je vodstvo Udruge i predsjednicu Fuchs na predanom radu s članovima, kojima pružaju mnogo ljubavi i brige te im omogućavaju dostojanstven i ispunjen život, uz integraciju u lokalnu zajednicu.

Udruga djeluje na području cijele Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s intelektualnim oštećenjima, njihove roditelje, skrbnike te stručne osobe. Svoje članove nastoji osposobiti za samostalan život, a u sklopu udruge djeluje Klub Latica te Mlađi klub Naši anđeli.

Dan otvorenih vrata

Povodom Dana otvorenih vrata, Udruga je pripremila radionice pripreme i oblikovanja gline u suradnji s Art Centrom Ješkovo i kiparom Dragutinom Ciglarom, o edukaciji korisnika i javnosti o važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti, uz mjerenje šećera i tlaka.

Također, pripremila je i radionicu u suradnji s koprivničkom knjižnicom i čitaonicom Fran Galović te sportske aktivnosti na otvorenom u suradnji sa sportskom udrugom Veliko srce.

Najnovije objave