Srijeda, 8. prosinca 2021.

Koprivnički Crveni križ: odazovite se akciji dobrovoljnog darivanja krvi i pružite ruku spasa za nečiji život

Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, a koprivnički Crveni križa osigurat će sredstva za dezinfekciju

Preporučujemo

Kalendarom akcija dobrovoljnog darivanja krvi za 2020. akcije počinju u ponedjeljak, 19. listopada, a završavaju u petak, 23. listopada 2020.

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana

– Pridržavat ćemo se svih mjera koje su naložili nacionalni Stožer civilne zaštite i Zavod za javno zdravstvo, a pridržavajući se i uputa tima iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji će biti na akcijama DDK. Tim više je svaka doza date krvi lijek za spas nečijeg života, posebice u ovim okolnostima epidemije uzrokovane koronavirusom, kada se svi moramo pridržavati mjera zaštite i samozaštite – istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Svaki darivatelj krvi treba doći sa zaštitnom maskom, koprivnički Crveni križa osigurat će sredstva za dezinfekciju, obavezno je održavanje razmaka te pojedinačni ulazak na mjesto akcija DDK.

RASPORED AKCIJA

  • 19. listopada, ponedjeljak – od 8.30 do 12 i od 12.30 do 16 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 20. listopada, utorak – od 10 do 13.30 i od 14 do 17.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 21. listopada, srijeda – od 11 do 14.30 i 15 do 18.30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica
  • 22. listopada, četvrtak – od 8 do 11 sati u Hrvatskim željeznicama u Koprivnici u prostorima iznad putničkih blagajni, a poslijepodne od 14 do 17 sati u Hlebinama u Društvenom domu
  • 23. listopada, petak – od 13 do 16.30 sati za zaposlenike Tvornica Vegeta i Podravka jela u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Pozivaju se svi darivatelji da se pridruže akcijama i daruju dragocjenu tekućinu, ali i da pozovu prijatelje i one koji do sada nisu darivali krv. Nikada nije kasno učiniti ovaj humani čin.

Najnovije objave