Petak, 24. ožujka 2023.

Koprivnički Crveni križ: održane radionice za izradu programa u sklopu projekta Volonter penzioner

Održane su radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti te za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti

Preporučujemo

U sklopu projekta Volonter penzioner koji provodi koprivničko društvo Crvenog križa održane su radionice za izradu programa u Svetom Martinu na Muri.

Na radionicama za izradu programa sudjelovali su djelatnici koprivničkog Crvenog križa koji rade na provedbi projekta Volonter penzioner i predstavnici projektnih partnera iz Grada Koprivnice i Društva žena Kamengrad iz Starigrada.

Uz njih je bilo i nekoliko umirovljenika koji su se već uključili u neke od aktivnosti u projektu Volonter penzioner te su na radionicama podijelili svoja dosadašnja iskustva.

Prvi dan su održane radionice za izradu programa informatičkih i zdravstvenih aktivnosti, a drugi dan za programe kulturno-umjetničkih aktivnosti.

Također, ukratko su predstavljene aktivnosti koje se već provode u projektu Volonter penzioner i one koje će tek započeti.

– Radionice za izradu programa održane su s ciljem definiranja programa prema kojima će se provoditi aktivnosti u projektu, pogotovo nakon što će se osnovati Klub za umirovljenike u koji će se moći uključiti svi zainteresirani umirovljenici. Klub će biti uspostavljen u posebno opremljenom prostoru gdje će se održavati veliki broj aktivnosti – istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Neke od tih aktivnosti su informatičke i zdravstvene radionice koje će se provoditi tako što će mladi uz mentore informatičke i medicinske struke svoja znanja i vještine prenositi umirovljenicima, a izrađenim programima će se ostvariti međugeneracijska suradnja.

Kulturne i umjetničke aktivnosti podrazumijevaju održavanje kreativnih radionica na kojima će se umirovljenici upoznati s likovnim tehnikama, razvijati svoje vještine i upoznavati se s umjetnošću tijekom posjeta različitim izložbama u galerijskim i muzejskim ustanovama.

– Dogovoreno je da će umirovljenici, koji će biti uključeni u Klub umirovljenika, posjetiti neke od najpoznatijih kulturno-umjetničkih manifestacija i mjesta koja su bogata povijesnom i kulturnom baštinom sukladno željama umirovljenika. Također, organizirat će se posjeti nekima od atraktivnih muzeja i tradicionalna hodočasnička mjesta. Sve kulturno-umjetničke aktivnosti organiziraju se s ciljem poticanja aktivnog starenja i povećanja kvalitete života umirovljenika – ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

Pozivaju se svi umirovljenici koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner da se jave na broj 048/642-193.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti