Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Koprivnički Crveni križ pruža usluge besplatnog posuđivanja medicinskih pomagala

Za Posudionicu medicinskih pomagala, koprivnički Crveni križ je nabavio dva bolnička kreveta s madracima, dvoja invalidska kolica, 20 štaka, dvije hodalice s dva kotača te dva rolatora s četiri kotača

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa kreće s programom Posudionica medicinskih pomagala.

Naime, u sklopu projekta Volonter penzioner kupilo je različita ortopedska pomagala koja će građani kad im zatrebaju za liječenje ili rehabilitaciju moći besplatno posuditi.

“Mnogi sugrađani, posebno starije dobi, često se javljaju u koprivničko društvo Crvenog križa s upitima za posudbu različitih medicinskih pomagala. Ona im trebaju hitno kad izađu iz bolnice nakon nekog zahvata, a ponekad i kraće vrijeme, ovisno o tijeku liječenja. U nekim slučajevima medicinska pomagala su im potrebna samo dok ih ne nabave preko HZZO-a ili na neki drugi način”, istaknuli su iz koprivničkog Crvenog križa.

Za Posudionicu medicinskih pomagala, koprivnički Crveni križ je nabavio dva bolnička kreveta s madracima, dvoja invalidska kolica, 20 štaka, dvije hodalice s dva kotača te dva rolatora s četiri kotača.

“Posudba je besplatna, ali postoje određeni uvjeti, kao što su obaveza vraćanja ispravnog i čistog pomagala, rok posudbe od šest mjeseci i drugo”, ističu iz Crvenog križa Koprivnica.

Evidencija posudbe vodit će se kroz Klub umirovljenika Volonter penzioner, a sve informacija možete o Posudionici medicinskih pomagala možete dobiti na broj (048) 642-193.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti