Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Učenici Srednje škole Prelog ostvarili sjajne rezultate na natjecanju u Italiji

U jakoj konkurenciji među 400 natjecatelja iz 25 zemalja hrvatski predstavnici osvojili su 10 medalja, od kojih su dvije stigle u Prelog

Preporučujemo

Međimurski župan Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah upriličio je prijem za troje učenika Srednje škole Prelog koji su u sklopu AEHT- Europskog udruženja škola u hotelijerstvu na međunarodnom natjecanju u Italiji ostvarili sjajne rezultate u gastronomskim i turističkim disciplinama.

U jakoj konkurenciji među 400 natjecatelja iz 25 zemalja hrvatski predstavnici osvojili su 10 medalja, od kojih su dvije stigle u Prelog.

Učenica Ema Kos (smjer hotelijerstva) u disciplini Poslovanje recepcije hotela izvrsno je prezentirala kako primjereno primiti gosta osvojivši brončanu medalju. Ivana Hansderfner, također hotelijerka, natjecala se u disciplini koktela te vještinama dosegnula četvrto mjesto, dok se učenik Karlo Gracin Šardi natjecao u kuharskom desetoboju gdje je briljirao i okitio se zlatom. No na putu do zlata zaprijetila je barijera:

– Bio sam u timu s kolegama iz Švedske i Nizozemske, no Šveđaninu se dogodila nezgoda na samom početku natjecanja pa je tim spao na dvojcu. Trebali smo napraviti 10 kulinarskih komponenti unutar 120 minuta, a do zlata smo stigli dobrom organizacijom i brzinom kojom smo zadivili suce – rekao je Karlo.

Projekt – putem kojeg je omogućeno sudjelovanje na natjecanju – u Srednjoj školi Prelog koordinirala je Sanja Kovačić, prof. savjetnica, te međunarodna sutkinja ovog nadmetanja.

Za natjecanje učenike su pripremili mentori Anica Naranđa, Marin Branilović i Zoran Tomašić. Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur ističe da su ove medalje rezultat i potvrda predanog rada i zalaganja koji se njeguju u Srednjoj školi Prelog te zahvalio Županiji što učenicima pruža kvalitetno obrazovanje.

Župan Matija Posavec čestitao je učenicima istaknuvši da sudjelovanjem na natjecanjima rade na sebi i pripremaju se za izazove: „Čestitam i vama, mentorima, koji ulažete u učenike, prepoznajete njihov potencijal i usmjeravate ih“, dodao je župan te poručio učenicima da su njihovi rezultati poticaj, poruka i zoran primjer njihovim kolegama kako rad, upornost i marljivost na kraju bivaju prepoznati i nagrađeni.

– Kontinuiranim ulaganjima u kvalitetnije obrazovanje želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju školskog objekta što je preduvjet da Srednja škola Prelog zasluženo postane regionalni centar izvrsnosti za turizam i ugostiteljstvo – naglasio je župan Posavec.

Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti