Petak, 27. svibnja 2022.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić studentima deficitarnih zanimanja uručio ugovore o stipendiranju

Grad Koprivnica isplaćuje stipendije od 1994., a u 2022. u gradskom proračunu su planirana sredstva u iznosu od 3 milijuna kuna za isplate studentskih stipendija

Preporučujemo

U prostorima koprivničke gradske uprave gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je u četvrtak studentima deficitarnih zanimanja ugovore o stipendiranju.

Grad Koprivnica isplaćuje stipendije od 1994., a u 2022. u gradskom proračunu su planirana sredstva u iznosu od 3 milijuna kuna za isplate studentskih stipendija.

“Drago mi je da smo se i ove godine okupili i da se nastavlja jedna tradicija na koju smo jako ponosni, a to je da svi redovni studenti u Koprivnici ostvaruju pravo na stipendije, za koje vjerujem da vam znače u vašem svakodnevnom studentskom funkcioniranju”, rekao je gradonačelnik.

Podjela ugovora o stipendiranju
Podjela ugovora o stipendiranju // Foto: Grad Koprivnica

Ukupno će se u akademskoj godini 2021./2022. stipendirati 421 student s prebivalištem na koprivničkom području.

“Isto tako želio bih napomenuti, da zbog korona situacije u zadnjih godinu i pol dana i što se u samome studiranju podosta toga mijenjalo, da u Gradu Koprivnici nikada pod upitnik nije došlo pitanje isplaćivanja stipendija”, zaključio je gradonačelnik.

Čestitkama povodom uručivanja ugovora pridružila se i pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Studentska stipendija iznosi 550 kuna za studiranju u tuzemstvu te 1100 kuna za studiranje u inozemstvu, a od 2019. Grad Koprivnica osigurava i uvećane stipendije za redovite studente koji studiraju za deficitarna zanimanja te navedena stipendija iznosi 800 kuna mjesečno.

Temeljem provedenog natječaja za akademsku godinu 2021./2022. odobreno je novih 146 studentskih stipendija studentima s koprivničkog područja i to 11 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja, 123 studentske stipendije na preddiplomskom i integriranom studiju i 11 studentskih stipendija na diplomskom studiju, istaknuli su iz koprivničke gradske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave