Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Koprivnički Komunalac ovog proljeća posadio je 62 stabla na gradskim javnim površinama

Za sadnju kao i prijašnjih godina zaduženi su radnici Komunalca koji će ovog tjedna u gradskom parku ukloniti nekoliko stabala koja su se posušila ili ih je napao nametnik, a radi se o stablima kestena, javora i jasena

- Oglas -

Sadnja i podsadnja novih stabala na javnim gradskim površinama započela je s dolaskom proljeća i ljepšeg vremena, izvijestio je Komunalac Koprivnica.

Za sadnju kao i prijašnjih godina zaduženi su radnici Komunalca koji će ovog tjedna u gradskom parku ukloniti nekoliko stabala koja su se posušila ili ih je napao nametnik, a radi se o stablima kestena, javora i jasena. Budući da su suha stabla i grane opasnost za prolaznike, uklonit će se u cijelosti te će se ukloniti panjevi kako bi se na istim mjestima posadila mlada i zdrava stabla istih vrsta.

Podsjetimo, nekoliko stabala kestena lani je napao kestenov moljac pa su liječena endoterapijom čiji se učinci već vide, no nažalost neka stabla nisu se uspjela očuvati pa moraju biti uklonjena.

- Oglas -

Ovog proljeća Komunalac je samo na gradskim javnim površinama posadio 62 stabla. U sklopu podsadnje u ožujku u parku su posađena dva mlada stabla ukrasne kaline (šarenolisna i zelena) uz staro stablo iste vrste.

Staro stablo polako odbacuje granu po granu, no ne predstavlja opasnost, jer se ne nalazi uz stazu, pa neće biti uklonjeno dok ne bude potpuno suho, a mlada stabla ne stasaju, objasnili su u Komunalcu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti