Srijeda, 7. prosinca 2022.

Koprivnički Ogenj u spotu za novi singl Moreš ti to ugostio opasne talente Koprivničkih mušketira i haramija

Spot su snimali na lokaciji napuštenog dvorca Inkey u Rasinji, sagrađenom oko 1885., u crnini, pred impozantnim stepeništem uz vatru, vrućinu i ljetnu noć

Preporučujemo

Energični koprivnički folk rockeri Ogenj za najnoviji singl odabrali su pjesmu ‘Moreš ti to’, a u suradnju s gudačkim kvartetom Libra.

Pjesma se smjestila na iznimno hvaljenom aktualnom albumu ‘Si kak jen’ objavljenim za diskografsku kuću Dancing Bear u proljeće 2020., koji je u kratkom periodu osvojio publiku i kritiku te zasluženo osvojio visoke ocjene i hvalospjeve s njihove strane.

Nakon genijalnog video spota najavnog singla ‘Kaj nebi bilo’ na kojem je Ogenj surađivao s Folklornim Ansamblom Koprivnica, novi singl ‘Moreš ti to’ dobio je dinamičan i efektan video spot u kojem su na red došli novi gosti.

Naime, u svježe objavljenom spotu mogu se vidjeti opasni talenti ‘Koprivničkih mušketira i haramija’ te razne vatrene akrobacije, baklje, štapove, petrolej i visoke plamenove koji su sastavni elementi njihova rada.

Spot su snimali na lokaciji napuštenog dvorca Inkey u Rasinji, sagrađenom oko 1885. godine, u crnini, pred impozantnim stepeništem uz vatru, vrućinu i ljetnu noć.

“Pokoja rupa u hlačama odbjeglih iskra (koje su ustvari komadići užarenog željeza) – kose su nam na sreću ostale nespaljene. Osjećaj grandioznosti i posebnosti trenutka preplavio je svaku sumnju i osjećaj ridikuloznosti jer ipak smo bend u crnini, u mrkloj noći, pred dvorcem, osvijetljeni bakljama na steroidima”, entuzijastično poručuju iz benda prilikom opisivanja samog snimanja video spota.

Za spot, produkciju i montažu i ovoga puta bio je zaslužan redatelj Marko Čordaš (Studio Jeka) kao glavni čovjek iza kamere, koji je tijekom šest sati snimanja u prekidima sve do dva ujutro itekako uspješno povezao zajedničke ideje i vizije u jednu cjelinu.

Spot je premijerno emitiran u ponedjeljak, 7. rujna, u emisiji PopRock.hr na HTV2.

“Koliko god nam pandemija ne da disati, nemojte klonuti duhom”, prigodno naslovu novoga singla poručio je za kraj frontman Tomislav Mihac Kovačic koji je napisao glazbu i tekst pjesme, dok je za aranžman zaslužan čitav Ogenj.

Od većih planova svakako vrijedi najaviti kako Ogenj, 2. listopada sprema razveseliti domaću publiku velikim Open air koncertom u Koprivnici uz poštivanje svih epidemioloških mjera opreza.

Album ‘Si kak jen’ u CD formatu možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku te putem Dancing Bear web shopa, www.dancingbear.hr po cijeni od 89 kuna, a slušati ga možete i na svim digitalnim platformama https://lnk.to/OgenjSiKakJen

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti