Utorak, 18. siječnja 2022.

Koprivnički polumaraton izaziva velik interes trkača, očekuje se da će sudjelovati i Martina Dalić

Prijave za utrku građana na pet kilometara i utrku polumaratona na 21 kilometar i dalje su otvorene, do dana utrke

Preporučujemo

U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice u subotu, 15. svibnja, održat će se 2. Koprivnički polumaraton. Start utrka je u 16.30 sati sa središnjeg Zrinskog trga, a ondje će biti i cilj.

Prijave za utrku građana na pet kilometara i utrku polumaratona na 21 kilometar i dalje su otvorene, do dana utrke, a prijaviti se možete OVDJE.

Organizator nije obvezan osigurati startni paket (startni broj, čip, majica kratkih rukava, sponzorske proizvode i bon za prehranu – bona nema u startnom paketu za utrku na pet kilometara) u potpunosti za one koji se prijavljuju nakon 30. travnja.

Prvi polumaraton 2019. godine (lani je otkazan zbog epidemije) izazvao je oduševljenje kod sudionika, a i organizatori su pokazali kako su dorasli zadatku koje je bio stavljen pred njih. Ove godine očekuje se također velik interes za sudjelovanjem u utrkama, a organizatori poručuju kako su spremni za nove izazove koje organizacija ovakvog događaja stavlja pred njih s obzirom na situaciju izazvano koronavirusom.

– Lijepo je vidjeti da se u Koprivnici razvija jedna lijepa i kvalitetna atletska priča. Svima koji će doći na ove dvije utrke želim da se dobro osjećaju u našoj Koprivnici, da se nitko ne ozlijedi, da ostvare dobre rezultate i da nam pomognu da Koprivnički polumaraton postane jedna velika tradicija našega grada jer mislim da to i Koprivnica i svi oni koji su doprinijeli radu Atletskog kluba Koprivnica zaslužuju – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Mišel Jakšić // Foto: Zvonimir Markač
Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice // Foto: Zvonimir Markač

Sonja Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica pojasnila je kako će podizanje startnih paketa biti u koprivničkom Veleučilištu, u prizemlju, već od petka, 14. svibnja, od 13 do 18 sati. Zamolila je stoga trkače s područja Koprivnice da podignu svoje startne pakete u petak kako bi se izbjegle gužve u subotu kada se mogu podizati od 11 do 15 sati.

Što se tiče nagrada, kod polumaratona su za prva tri mjesta osigurani pehari, a po kategorijama medalje. U utrci na pet kilometara prva tri natjecatelja dobit će medalje. Generalni pokrovitelji glavnih nagrada za pobjednike u obje utrke su Servis Košić i Kärcher.

– Imamo i nagrade za naše Koprivničance, dakle za pobjednike s područja grada – dodala je Sonja Rušak.

Sonja Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica
Sonja Rušak iz Atletskog kluba Koprivnica // Foto: Grad Koprivnica

Otkrila je i da u utrci polumaratona ne mogu nastupiti trkači rođeni 2004. godine i mlađi, dok na utrci od pet kilometara mogu nastupati i maloljetne osobe, ali uz potpis izjave njihovih roditelja.

– Pozivam sve one koji se još dvoume doći na utrku ili ne da se ipak prijave. Bit će ovo sjajan događaj – rekla je Sonja Rušak, dodavši kako se dosad za utrke prijavljeno 365 natjecatelja, ali očekuje se da će ih nastupati oko 300.

Trkači i trkačice Koprivničkog polumaratona u Koprivnici
Trkači i trkačice Koprivničkog polumaratona u Koprivnici // Foto: AK Koprivnica

Na naše novinarsko pitanje hoće li u utrci polumaratona sudjelovati i Martina Dalić, predsjednica Podravkine uprave i strastvena trkačica, Sonja Rušak nam je rekla da se ona još nije prijavila, ali da vjeruju da će i ona trčati na ovoj koprivničkoj utrci.

– Ona je trkačica koja ide na sve značajnije utrke. Za nas i cijelu Koprivnicu i naš atletski klub ovo je jako značajna utrka tako da vjerujemo da će nam se pridružiti i gospođa Martina Dalić – zaključila je Sonja Rušak.

Martina Dalić na Zagrebačkom maratonu
Martina Dalić na Zagrebačkom maratonu // Foto: Dinko Bažulić (PromoArt Studio)
- Advertisement -

Najnovije objave