Petak, 2. lipnja 2023.

Koprivnički rukometni trener Neven Hrupec ponovno odlazi u inozemstvo, vraća se u klub s kojim je napravio velike stvari

Podsjetimo, Hrupec je u ljeti preuzeo RK Podravku Vegetu, ali mu je početkom listopada presudio poraz u domaćem prvenstvu od Lokomotive koja je u Koprivnici slavila s osam razlike. Zbog tog poraza Kokice će vrlo teško obraniti naslov prvaka

Koprivnički rukometni trener Neven Hrupec vraća se u Rumunjsku, u Dunareu, objavio je portal Jurnalul de Braila.

Rumunjski je klub nakon lošijih rezultata smijenio trofejnog trenera Mortena Soubaka iz Danske, a upravo je u Hrupecu pronašao rješenje za svoju klupu. Koprivnički strateg vraća se u Rumunjsku nakon nešto više od pola godine.

Podsjetimo, Hrupec je u ljeti preuzeo RK Podravku Vegetu, ali mu je početkom listopada presudio poraz u domaćem prvenstvu od Lokomotive koja je u Koprivnici slavila s osam razlike. Zbog tog poraza Kokice će vrlo teško obraniti naslov prvaka.

Hrupec bi u srijedu trebao potpisati ugovor s Dunareom.

Neven Hrupec rođen je u Koprivnici, 10. studenog 1974. godine. Diplomirao je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, usmjerenje rukomet, a osim profesorskog iskustva na svom profesionalnom putu educirao se i kao trener. Kruna tog predanog rada je i EHF-ova Master Coach licenca.

Svoj profesionalni put je još 1998. godine započeo u Podravkinoj školi rukometa. 2000. godine je postao pomoćni trener prof. Ivanu Palu, a u tom je razdoblju s Podravkom sudjelovao i u najelitnijem europskom natjecanju, Ligi prvakinja. Iste te godine natjecao se i u EHF kupu, kao pomoćni trener te od veljače 2003. kao glavni trener prve ekipe. Svoj trenerski put s prvom ekipom nastavlja u Podravki Vegeti od 2010. do 2013. godine. U to je vrijeme Podravka Vegeta bila u Top 12 Lige prvakinja u Europi, a osvojeno je i drugo mjesto u Regionalnoj ligi, kao i tri uzastopne krune u Hrvatskom kupu i domaćem prvenstvu. Ukupno je s Podravkom osvojio četiri prvenstva i četiri Kupa te je čak četiri puta došao do grupne faze u Ligi prvakinja. Od 2004. godine do 2010. Hrupec je bio i izbornik ženske juniorske rukometne reprezentacije Hrvatske, a 2009. je na Mediteranskim igrama u Italiji osvojio zlatnu medalju.

Minuta odmora trenera Nevena Hrupeca i rukometašica Podravke Vegete
Minuta odmora trenera Nevena Hrupeca i rukometašica Podravke Vegete // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Osim bogatog iskustva koje je stjecao u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj, oko osam godina trenerski zanat je brusio u inozemstvu, najprije kao izbornik ženske talijanske rukometne reprezentacije. Nizali su se rezultati i u klupskom rukometu, s inozemnim klubovima poput talijanskog Salerna s kojim je osvojio talijanski Superkup i prvenstvo. Nastupio je i u EHF Kupu s ekipama koje je vodio (Ploiesti, MKS Lublin, Jomi Salerno). S poljskim Sczeczinom igrao je finale Challenge kupa te s istim klubom finale nacionalnog Kupa u 2019. godini. U istoj se godini ponovno našao na mjestu izbornika talijanske reprezentacije. Od 2019. do ljeta 2021. je bio trener rumunjske Dunarea Braila s kojom je napravio povijesni uspjeh te je u prošloj sezoni ovu ekipu uveo u Europsku ligu. Iza trenera Hrupeca zaista je bogato međunarodno iskustvo, ali ga u Rumunjskoj očekuje težak posao s obzirom na to da ekipu Dunaree preuzima na sedmom mjestu u domaćem prvenstvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti