Petak, 3. prosinca 2021.

Koprivnički vatrogasci u Reki pokazali da su spremni za izvanredne situacije

''Uslijed jakog nevremena koje je pogodilo mjesto Reka dolazi do hitne intervencije vatrogasnih snaga'', stoji u scenariju vježbe

Preporučujemo

Pokazna vatrogasna vježba operativnih snaga Vatrogasne zajednice grada Koprivnice održana je danas u Reki.

U vježbi su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva DVD Reka, DVD Koprivnica, DVD Starigrad, DVD Jagnjedovec (Vatrogasci Jagnjedovec), DVD Draganovec, DVD Bakovčica, DVD Željezničar, DVD Podravka, DVD Bilokalnik, DVD Domaji i Javna vatrogasna postrojba Koprivnica PU koprivničko-križevačka, a vježbu je osmislio i vodio Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica.

Scenarij vježbe

Uslijed jakog nevremena koje je pogodilo mjesto Reka dolazi do hitne intervencije vatrogasnih snaga. Jak vjetar te grmljavina praćena velikom količinom kiše u kratkom vremenu uzrokovali su požar na objektu Društvenog doma u kojem se nalazio domar. U cestovnom prometu bujica koja je nanijela veliku količinu mulja i blata uzrokovala je tešku prometnu nesreću u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s kolnika. Pritom je došlo do zapaljenja vozila, ali bez ljudskih žrtava jer je vozač na vrijeme napustio vozilo. Cestovna nesreća dogodila se kod željezničko-cestovnog prijelaza u blizini željezničke pruge Koprivnica – Zagreb.

Vatrogasci u Reki
Sudionici vatrogasne vježbe u Reki // Foto: VZG Koprivnica

Vježba je uspješno odrađena i sva društva odradila su svoje zadatke, izvijestili su koprivnički vatrogasci.

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Najnovije objave