Utorak, 6. prosinca 2022.

Koprivnički vrtićarci u šetnji razgovarali o važnosti zaštite okoliša i ozonskom omotaču

Mališani iz dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak, Igra i Svetog Josipa šetali su Koprivnicom, a na četiri lokacije dočekali su ih volonteri

Preporučujemo

Obilježavanjem Svjetskog dana Ozona službeno je započeo Europski tjedan mobilnosti.

Koprivnica već 20 godina obilježava Europski tjedan mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna, a ove godine pod motom Mobilnost s nultom emisijom za sve.

Prvi dan tjedna mobilnosti obilježili su koprivnički vrtićarci kroz aktivnost Šetnja s Ozzy Ozonom.

Koprivnički vrtićarci učili o važnosti ozona

Mališani iz dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak, Igra i Svetog Josipa šetali su Koprivnicom, a na četiri lokacije dočekali su ih volonteri koji su s njima razgovarali o važnosti zaštite okoliša i značaju ozonskog omotača.

Vrtićarce i odgojiteljice je ispred koprivničke Gradske uprave dočekala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja im je uručila i male poklončiće.

Obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti u srijedu su se priključile i osnovne škole te COOR Podravsko sunce i to tako da će učenici i nastavnici likovne kulture kod svojih škola iscrtati poligon za igru.

Smjernice za izradu poligona napravili su u Udruzi kineziologa Grada Koprivnice.

“Cilj je bio i da nakon tjedna mobilnosti ostane trag obilježavanja istog te nešto što će našim mladima koristiti u svakodnevnoj igri”, zamjenica gradonačelnika rekla je Melita Samoborec.

Poligon za igru će osim kod škola biti iscrtan i kod igrališta na Lenišću, iza treće Šparne hiže, a zaduženi za njegovo oslikavanje su učenici i profesorica likovne umjetnosti Gimnazije Fran Galović.

Obilježavanje Europskog jedna mobilnosti nastavlja se i danas i to na temu Biciklom kroz povijest.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti