Utorak, 18. siječnja 2022.

Koprivničko društvo Crvenog križa održalo prvu edukaciju u sklopu projekta Centar za pomoć u kući Koprivnica

Sudionici edukacije su upoznati s karakteristikama starenja, što je bitno za uspješnu komunikaciju sa starijima osobama

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa održalo je u srijedu, 17. veljače, prvu edukaciju o horizontalnim temama u sklopu projekta Centar za pomoć u kući Koprivnica.

Prva odrađena tema bila je Komunikacija sa starijim osobama i umirovljenicima, a predavač je bio psihoterapeut Nebojša Buđanovac.

Sudionici su upoznati s karakteristikama starenja, što je bitno za uspješnu komunikaciju sa starijima osobama te kako reagirati kada je osoba pogođena kriznim događajem.

Održana prva edukacija u sklopu projekta Centar za pomoć u kući Koprivnica

Znanje će sudionici moći iskoristiti u svakodnevnom radu sa starijim osobama te su zaključili kako će im ova edukacija olakšati rad.

Na edukaciji je sudjelovalo 10 osoba, zaposlenici i volonteri koprivničkog Crvenog križa te predstavnice partnera Grada Koprivnice i Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Svaki sudionik je nakon predavanja dao svoj doprinos kroz doživljeno iskustvo na zadanu temu što će se iskoristi za poboljšanje modela rada i primjenjivati u novom Centru za pomoć u kući Koprivnica.

Podsjetimo, koprivničkom društvu Crvenog križa odobren je projekt Centar za pomoć u kući Koprivnica, u okviru natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 16. srpnja 2020. u iznosu od 14.884.891,35 kuna s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Razdoblje provedbe je 36 mjeseci, od 15. svibnja 2020. do 15. svibnja 2023. Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a projektni partneri su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Advertisement -

Najnovije objave