Srijeda, 31. svibnja 2023.

Koprivničko-križevačka županija: srednjim školama osigurane zaštitne maske i dezinficijens

Zamjenik župana Ljubić je istaknuo kako je Županija uz zaštitna sredstva osigurala sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici bili sigurni i zaštićeni

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 27. svibnja je održan radni sastanak s ravnateljima srednjoškolskih ustanova Koprivničko-križevačke županije na kojemu su podijeljene zaštitne maske i dezinficijens za održavanje mature i obrane završnih radova.

– Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako je Županija uz zaštitna sredstva osigurala sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici bili sigurni i zaštićeni, a nadolazeće aktivnosti u školama se odvijale u skladu sa svim zdravstvenim uputama i protokolima – priopćili su iz Županije.

Zamjenik Ljubić uputio je i apel ravnateljima u vezi završetka nastave i potencijalnih organiziranja proslava napomenuvši kako je u ovom trenutku najvažnije da svi poštuju epidemiološke mjere i koncentriraju se na završetak školske godine koja je protekla u izvanrednim okolnostima.

“Najvažnije je da državna matura i obrana završnih radova proteknu u najboljem redu te da učenici svoj put nastave daljnjim školovanjem upisom na željene fakultete ili pronalaskom zaposlenja. Sve ostalo pa i proslave završetka školovanja mogu doći kasnije kad mjere još više popuste. Pozivamo sve maturante da budu odgovorni u svojem ponašanju”, rekao je zamjenik župana.

Ravnatelji škola su zahvalili na doniranim zaštitnim sredstvima i primjercima Vodiča kroz srednje škole te kazali kako su škole sve aktivnosti za održavanje mature i obrane završnih radova uskladile sa svim epidemiološkim mjerama i protokolima.

Sastanku s ravnateljima su uz zamjenika župana prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnica Službe ureda župana Melite Ivančić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti