Petak, 1. prosinca 2023.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s partnerima pripremila Vodič kroz srednje škole

Namijenjen je učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima i koji će na jednom mjestu približiti i pokazati što sve nude srednje škole

- Advertisement -

Upis u srednju školu jedna je od najvažnijih životnih odluka svakog osnovnoškolca, a s obzirom na to da se klasična promocija upisa u srednje škole zbog izvanrednih okolnosti ove godine ne može realizirati, Koprivničko-križevačka županija je u suradnji s partnerima pokrenula projekt izrade promotivnog materijala koji će učenicima uvelike olakšati odluku u odabiru adekvatnog srednjoškolskog programa.

Riječ je o Vodiču kroz srednje škole Koprivničko-križevačke županije 2020./2021. koji je namijenjen učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima i koji će na jednom mjestu približiti i pokazati što sve nude srednje škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Vodič uz uvodne riječi župana te predstavnika partnera iz HGK – Županijska komora Koprivnica, Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Križevci, donosi prikaz županijskih programa i projekata u sektoru obrazovanja koji jasno iskazuju komparativne prednosti zašto upisati srednju školu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

- Advertisement -

Najvažniji dio Vodiča je posvećen školama pa će školarci na stranicama ove moderne i atraktivne publikacije moći pronaći sve potrebne informacije – od gimnazijskih, pa sve do strukovnih programa koje škole nude s detaljnim opisom zanimanja, broju upisnih mjesta, kompetencijama i znanjima koje će se tijekom školovanja steći te prednostima i posebnostima koje su specifične za svaku pojedinu školu.

Osim u tiskanom obliku publikacija će biti dostupna i u digitalnom obliku na mrežnoj stranici Koprivničko-križevačke županije.

Vodič obuhvaća školske ustanove kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija – Gimnaziju Fran Galović Koprivnica, Srednju školu Koprivnica, Obrtničku školu Koprivnica, Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Srednju školu Ivan Seljanec Križevci, Srednju gospodarsku školu Križevci, Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac i Strukovnu škola Đurđevac te školske ustanove kojima su osnivači gradovi Koprivnica i Križevci – Umjetničku škola Fortunat Pintarić Koprivnica i Glazbenu školu Alberta Štrige Križevci.

– Važno je kazati kako za izvođenje svakog pojedinog programa iz ovog širokog spektra zanimanja koje nude, pobrojane srednje škole imaju stručan kadar koji se neprestano usavršava te vrhunsku opremu i specijalizirane praktikume – istaknuli su iz Županije.

Koprivničko-križevačka županija odavno je prepoznala da je sektor obrazovanja temelj svakog uspješnog društva, te nastoji svojim aktivnostima, projektima i investicijama poticati i osigurati razvoj te dostupnost obrazovnog sustava. Osim kontinuiranih ulaganja u prostorne uvjete škola i opremu, već nekoliko godina sufinancira se prijevoza učenika srednjih škola čime se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola ili ekonomski status domaćinstva iz kojeg dolaze.

- Advertisement -

U ovoj godini očekuje se i početak građevinskih radova na projektu Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, projektu koji će adekvatno odgovoriti na sve izazove koje gospodarstvo postavlja pred obrazovanje, ne samo naše županije, već i cijele regije.

– Spomenimo na kraju kako su uz promociju Vodiča, koja će se održati danas, u petak, u prostorijama Gimnazije Fran Galović Koprivnica, s ravnateljima srednjih škola dogovoreni i alternativni oblici promocije putem medijskih platformi koje će u narednom razdoblju provoditi škole i Županijska uprava kako bi učenici i roditelji imali sve potrebne i informacije koje će se moći pronaći u promotivnim člancima, medijskim objavama na županijskoj internetskoj stranici te u sklopu radijskih emisija koje će se na lokalnim radijskim postajama emitirati od idućeg tjedna – rekli su iz Županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti