Petak, 9. prosinca 2022.

Koprivničko-križevačka županija za prijevoz srednjoškolaca osigurala 3 milijuna kuna

Županija je osigurala prijevoz za gotovo 1450 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom

Preporučujemo

U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja/financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za
novu školsku godinu..

Ugovor su potpisali župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet Damir Pavlović, a temelji se na odluci Vlade Republike Hrvatske o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. u skladu s kojom Koprivničko-križevačka županija nastavlja sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola.

Županija je tako osigurala prijevoz za gotovo 1450 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

Župan Koren je prilikom potpisivanja ugovora zahvalio direktoru Pavloviću na dugogodišnjoj suradnji te istaknuo važnost prijevoza učenika kao jednog od najbitnijih funkcionalnih elemenata unutar sustava obrazovanja.

“Sve što radimo jest na dobrobit naših učenika i njihovih roditelja kako bi im osigurali adekvatne uvjete. Bez obzira na ovo vrijeme i okolnosti koje proživljavamo, a vi prijevoznici ih posebno osjećate, nastojali smo pronaći modele kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice. Vjerujem kako će i ugovor koji potpisujemo biti prekretnica u vašem poslovanju te u funkcioniranju sustava obrazovanja. Posljednjih dana smo jako angažirani u organizaciji školske godine pri čemu je prijevoz učenika izuzetno važan segment. Veseli nas nastavak suradnje uz želju da uspješno izvršimo sve zadaće koje su pred nama”, rekao je župan.

Direktor Pavlović zahvalio je županu i suradnicima na dugogodišnjoj suradnji.

“Ovo je velika pomoć roditeljima i njihovoj djeci da dođu lakše do škola jer da nema ovakvog modela prijevoza i sufinanciranja, pitanje je kakve bi druge oblike prijevoza koristili”, napomenuo je Pavlović.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti