Nedjelja, 1. listopada 2023.

Koronavirusom zaražena žena u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe

Otprije je teže bolesna, a stanje joj se počelo pogoršavati prošlog petka, potvrdila je Vesna Križan, ravnateljica županijskog Doma

- Advertisement -

Koronavirus je ušao i u županijski Dom za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, ekskluzivno doznaje Glas Podravine i Prigorja.

Zaražena je žena rođena 1938. godine, a trenutačno je smještena u koprivničkoj bolnici.

Otprije je teže bolesna, a stanje joj se počelo pogoršavati prošlog petka, potvrdila je Vesna Križan, ravnateljica županijskog Doma.

- Advertisement -

– Čim smo saznali da je nalaz pozitivan, obavijestili smo sve službe, od Zavoda za javno zdravstvo do Ministarstva. Tijekom dana djelatnici Zavoda će stići u Dom i uzeti potrebne briseve – rekla je ravnateljica.

Dobro u lošem je to što se štićenica nalazila u jednokrevetnoj sobi i nije imala velik broj kontakata.

– Držali smo se svih mjera. Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili, ni okupljali se. Ne radi ni restoran, nego se hrana štićenicima dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Jedna je djelatnica nedavno bila bolesna i odmah je otišla na bolovanje, no nalaz na koronavirus bio joj je negativan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam – kazala je V. Križan za Glas Podravine i Prigorja.

Više informacija bit će poznato nakon što se oglasi županijski Stožer civilne zaštite.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti